Курси НБУ $ 41.21 € 45.30
На Волині релігійна громада організувала дитячий табір

Насичену програму розваг і духовних бесід розпланували на чотири дні.

Фото: Відкриті джерела.

На Волині релігійна громада організувала дитячий табір

У селі Романів Луцького районного деканату парафія Благовірних князів страстотерпців Бориса і Гліба влаштували таборування для тридцяти дітей

Насичену програму розваг і духовних бесід розпланували на чотири дні.

Про це розповідають на сайті Волинської єпархії ПЦУ.

Перший день табору, розповідає один із його організаторів, настоятель храму священник Денис Клюковський, був ознайомчим. Провели екскурсію в місцевій церкві. «Хлопчики заходили у вівтар, розпалювали кадило. Усі разом дзвонили у дзвони, молилися за Україну та за наших воїнів», – ділиться душпастир. Для військових діти виготовили та передали сувеніри.

Наступний день вирішено було зробити оздоровчим. На території храму юні віряни займалися улюбленими видами спорту – футболом, бадмінтоном, баскетболом. А ще протягом усього таборування було багато духовних розмов. «Ми вчимо дітей не просто азів Православ’я, а об’єднуємо людей в єдину духовну родину. Нині це дуже важливо. Попри війну, в дітей має бути щасливе дитинство», – розповідає о. Денис. За словами священника, за ці дні всі дуже здружилися, біля вогнища гуртом співали українських пісень.

 

Дітям усе дуже сподобалося!
Дітям усе дуже сподобалося!

 Упродовж таборування діти побували і в Луцьку. Відвідали зоопарк, Волинську православну богословську академію, а ще для учасників табору митрополит Луцький та Волинський Михаїл провів екскурсію територією собору Святої Трійці.

За словами священника Дениса Ключковського, дітям усе дуже сподобалося. Дехто з них навіть плакав, коли довелося прощатися. В останній день табору всі його учасники долучилися до таїнств Сповіді та Причастя, отримали благословення перед початком навчання.

Читайте також: «Прочитати у 2034 році: молодь Нововолинська написали лист для своїх нащадків (Фото)».

Реклама Google
 

Telegram Channel