Курси НБУ $ 41.21 € 45.30
Чому не можна зберігати старі церковні календарі та ікони – і чи можна їх викинути?

Куди подіти старі паперові ікони та календарі?

Фотоколаж із сайту unian.net.

Чому не можна зберігати старі церковні календарі та ікони – і чи можна їх викинути?

Через зміну церковного календаря попередні списки святкових дат більше не актуальні

Багато вірян здавна мають звичку – купувати паперові настінні церковні календарі, щоб не забувати про важливі православні свята і пости. Так само точно буває і з паперовими іконами – їх зручно носити в гаманці.

УНІАН з'ясував, як правильно утилізувати церковний календар та іншу релігійну атрибутику.

Чому не можна зберігати старі календарі

Народні прикмети свідчать, що списки святкових дат минулих років «тягнутьНайкраще їх спалити, якщо це можна зробити, віддавши шану святині. власника квартири або будинку назад. Тобто, людина мимоволі постійно звертає увагу на неактуальні дати і подумки перебуває в минулому, а не в сьогоденні. Ба більше, якщо зберігати вдома календар року, який був нещасливим, або протягом тих 365 днів у вас сталася трагічна подія, то зберігається негативна енергетика, людина не буде щасливою.

Церковні календарі в цьому сенсі мають таку саму силу - крім того, з переходом на нові дати урочистостей багато таких святкових списків стали просто неактуальними. Чи можна викидати старі церковні календарі? Ні, краще вчинити інакше.

Куди подіти старі настінні церковні календарі та паперові ікони

Проводячи генеральне прибирання в помешканні, люди часто знаходять безліч старих журналів і газет, у вірян накопичуються календарі та паперові ікони, часто потерті й непривабливі. Що можна зробити зі старого календаря, знають на пунктах прийому макулатури – саме туди пропонують віднести поза стоси старих паперових виробів.

Проте, якщо з газетами, журналами і непотрібними книжками все зрозуміло, то церковний календар віднести на переробку непросто - не в кожного підніметься рука відправити Миколу Чудотворця в таке неприємне місце.

Реклама Google

Звідси питання – куди подіти старі церковні календарі.

Священики вважають, що будь-які речі, на яких зображено Господа, Діву Марію, інших святих і навіть просто хрест – священні. Тобто, в жодному разі їх не можна рвати або викидати на смітник.

Тоді куди подіти паперові ікони та календарі? Найкраще їх спалити, якщо це можна зробити, віддавши шану святині.

Найкраще їх спалити, якщо це можна зробити, віддавши шану святині.

Люди, які не мають змоги це зробити, можуть принести релігійну атрибутику до будь-якого храму – там знають, що робити з паперовими іконами та календарями, і зможуть їх спалити, дотримуючись усіх правил.

Читайте також: Завтра на службі московські попи на Волині востаннє помоляться за кіріла і «православних братьєв»?.

Telegram Channel