Курси НБУ $ 41.35 € 45.82
На Волині судили двох затриманих на хабарі працівників ТЦК і командира взводу

Момент затримання двох службовців ТЦК на Волині, 15 травня 2024.

Фото – Національна поліція України.

На Волині судили двох затриманих на хабарі працівників ТЦК і командира взводу

Обійшлися лише штрафами. А багашими вони, підозрюємо, точно стали

У Луцьку судили затриманих під час одержання хабаря двох службовців міського та обласного Терцентрів комплектування (ТЦК) і командира взводу однієї з військових частин.

Як зазначили у вироку Луцького міськрайонного суду, усі троє затриманих уклали зі стороною обвинувачення угоди про визнання винуватості і заплатять штрафи. Про це інформує «Суспільне Луцьк».

Що відомо про затримання працівників ТЦК і командира

15 травня 2024 року на Волині затримали двох службовців міського і обласного ТЦК. За даними слідства, вони разом із командиром взводу вимагали від чоловіків призовного віку гроші і обіцяли допомогти зняти з розшуку військовозобовʼязаних, які після отримання повісток не зʼявилися до ТЦК та СП.

З одного військовозобов'язаного затримані брали по 3 тисячі доларів США, встановило слідство.

Реклама Google

Під час обшуків вдома та на роботі у затриманих вилучили гроші, мобільні телефони, флешки, службову документацію ТЦК та СП, а також «чорнові» записи.

Що стало відомо під час судового засідання

Усі троє затриманих – волиняни. Окрім командира взводу на лаві підсудних також опинилася працівниця Волинського обласного Терцентру комплектування і оператор відділення військового обліку та бронювання сержантів і солдатів запасу Луцького ТЦК. Саме останній, за даними слідства, керував процесом вимагання грошей у військовозобов'язаних.

У вироку зазначили, що відомо про два епізоди отримання обвинуваченими хабарів від чоловіків, які були у розшуку. Після одержання коштів від військовозобов'язаних співробітник обласного ТЦК надсилав у правоохоронні органи копію протоколу про адміністративне правопорушення, щоб чоловіка виключали з розшуку.

За рішенням суду оператор відділення військового обліку та бронювання сержантів і солдатів запасу Луцького ТЦК має сплатити штраф у розмірі 127,5 тисяч гривень.

Його пособниці, працівниці обласного ТЦК призначили 51 тисячу гривень штрафу.

Третій обвинувачений, командир взводу, заплатить 80 тисяч гривень.

Олена ПАРАЙ.

Читайте також: Трагедія на Волині: розстріляв батька і сина – отримав за це лише 15 років.

Telegram Channel