Курси НБУ $ 41.35 € 45.82
Як у Луцькому центрі планування сім'ї жінкам дарують надію стати мамами

«Ми докладемо усіх зусиль, аби дитячий сміх прийшов у ваші родини!», – завідувачка центру Наталія Ткачук.

Фото: facebook.com.

Як у Луцькому центрі планування сім'ї жінкам дарують надію стати мамами

Центр планування сім’ї – структурний підрозділ обласного перинатального центру

Стратегічне завдання лікарів центру – збереження репродуктивного здоров’я жінок, а отже – допомога у плануванні бажаної вагітності або підборі оптимальних для жінки засобів контрацепції, діагностика та лікування статевих інфекцій, корекція гормональних порушень.

Про це йдеться на сторінці Волинське обласне медоб'єднання захисту материнства і дитинства.

Прийом пацієнток тут розпочали з першого дня роботи медзакладу, 1 липня 2019 року. Центр планування сім’ї розташований на першому поверсі консультативно-діагностичного відділення.

«Це дуже вдале рішення, — говорить завідувачка Наталія Ткачук, — адже ми — своєрідний «фільтр»: весь подальший шлях жінка, яка планує вагітність, розпочинає саме з наших кабінетів. Створення атмосфери довіри, відкритості та доступності, фізичного та психологічного комфорту – кредо нашого колективу».

Повномасштабна війна спонукала лікарів центру розширювати географію своєї роботи. Аби більше жінок мали доступ до гінекологічної допомоги, лікарі створили та організували роботу мобільної акушерсько-гінекологічної бригади. За цей час медики більше 150 разів виїздили в усі райони Волинської області для того, щоб профілактично оглянути жінок, обстежити на виявлення онкопатології.

Із квітня 2023 року в центрі започаткували щотижневий день жіночого здоров’я. Щочетверга жінки мають змогу пройти повний профілактичний огляд за один день: від здачі усіх необхідних аналізів до проведення додаткових функціональних методів діагностики.

«Досягнення, яким ми пишаємось – «офісна» гістероскопія для виявлення та лікування патологій ендометрію. Таку процедуру проводимо безпосередньо в гінекологічному кабінеті, жінка бачить порожнину матки на екрані монітора, спілкується з лікаркою, не відчуває болю та дискомфорту. Радо чекаємо жінок, які потребують такого обстеження», — говорить завідувачка Наталія Ткачук.

«Ми працюємо для того, щоб підтримати вас на кожному кроці створення щасливої сім’ї. Ваше здоров’я – наш пріоритет! Пам’ятайте, що усвідомлене ставлення до планування сім’ї – запорука народження здорової дитини».

Для запису на прийом телефонуйте на єдиний номер кол-центру:

0-800-109-109 — далі натисніть 1.

Або ж звертайтесь в реєстратуру перинатального центру (вулиця Загородня, 20).

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Волинянку відзначили орденом Святої рівноапостольної княгині Ольги.

Реклама Google

Telegram Channel