Курси НБУ $ 41.35 € 45.82
Сонячні панелі в одній із лікарень на Волині встановить підприємець-«новачок»

Договір вартістю 1,05 мільйона гривень з підприємцем підписали 13 серпня 2024 року.

Фото ілюстративне / facebook.com.

Сонячні панелі в одній із лікарень на Волині встановить підприємець-«новачок»

Шацька селищна рада замовила у приватного підприємця Петра Колошви монтаж сонячної станції на даху місцевої лікарні

Це обійдеться у понад мільйон гривень. 

Про це повідомляється у системі публічних закупівель «Prozorro», пише Сила Правди.

Встановлення сонячної станції на покрівлі КНП «Шацька лікарня» селищна рада замовила у фізособи-підприємця Петра Колошви напряму, без проведення торгів. Договір вартістю 1,05 мільйона гривень з ним підписали 13 серпня 2024 року. Сам документ у системі публічних закупівель «Prozorro» не опублікували. Проте інформація про майбутній об’єкт міститься у проєктній документації. 

Розробку проєктно-кошторисної документації для створення сонячної станції для лікарні селищна рада замовляла раніше – у квітні цього року. Тоді договір сумою 152,3 тисячі гривень уклали з підприємцем Олегом Герасимчуком, який мав виконати роботи впродовж 45 днів від дня підписання угоди. 

У завданні на проєктування вказувалось, що у перелік обладнання для станції мають увійти сонячні фотоелектричні модулі загальною потужністю близько 34 кВт та мережевий інвертор на 30 кВт. Також у складі станції має бути «розумний лічильник», щит змінного та щит постійного струму, а ще комплект системи кріплення фотоелектричних модулів тощо. Проєкт також мав передбачати облаштування захисних пристроїв: автоматичних вимикачів, пристроїв захисного відключення, заходи з блискавкозахисту та заземлення сонячної електростанції.

Нині ж Шацька селищна рада замовила встановлення станції. Завершити ці роботи повинні до 30 вересня 2024 року.

Підрядник, з яким уклали договір – Петро Іванович Колошва – став підприємцем тільки у червні цього року. Він зареєстрований у селі Пугачівка Дубенського району Рівненської області. За цією ж адресою виявивилися зареєстрованими і Петро Петрович Колошва, а також Василь Колошва, які є співвласниками ТОВ «Лайт хаус енергозбереження». Фірма була створена 2018 року з основним видом діяльності – електромонтажні роботи. 

Підприємство почало отримувати бюджетні замовлення невдовзі після свого заснування і до кінця 2018 року підписало контрактів на 2,4 мільйона гривень. Загальна ж сума укладених договорів товариства «Лайт хаус енергозбереження» на сьогодні складає понад 14 мільйонів гривень. У цьому році підприємству замовляло роботи КП «Благоустрій громади» Млинівської селищної ради на Рівненщині, Бродівська центральна міська лікарня на Львівщині та ГУ НП в Рівненській області. 

Водночас для приватного підприємця Петра Колошви мільйонний підряд на монтаж сонячної станції на даху лікарні у Шацьку став першим замовленням. 

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: У Луцьку розпочали роботу над проєктом з побудови сміттєпереробного заводу.

Реклама Google

Telegram Channel