Курси НБУ $ 41.35 € 45.82
Сирський приховав плани наступу у Курській області від Єрмака та союзників – ЗМІ

Із президентом Володимиром Зеленським головком говорив наодинці.

Волинь-нова

Сирський приховав плани наступу у Курській області від Єрмака та союзників – ЗМІ

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський під час планування операції у Курській області зробив ставку на таємність

 Своїми планами він ділився лише з невеликою групою генералів та силовиків. Із президентом Володимиром Зеленським головком говорив наодинці.

Про це пише The Economist

Про підготовку наступу у Курській області Росії не знали ні керівник Офісу президента Андрій Єрмак, ні західні партнери України. За інформацією видання, Сирський, навчений попереднім досвідом, вирішив тримати плани у секреті. «Більшу частину розвідки взяла на себе військова розвідка, ГУР включили в процес лише на пізній стадії», – йдеться у матеріалі.

«Сирський не сильний у політичних іграх, – говорить джерело, близьке до генерала. – Що він вміє, так це воювати». Розглядалося кілька сценаріїв наступального удару по найслабших місцях російської лінії: атака в Брянській області на півночі; наступ в Курській області; комбінація цих двох варіантів; або щось більше. Головною метою було відволікти російські війська з Донецької області та створити козирі для будь-яких майбутніх переговорів.

Росіяни нібито були впевнені в тому, що Україна стягує війська на кордон для захисту Сумської області, оскільки у медіа ширилися повідомлення про можливий наступ армії РФ на цьому напрямку. «Західних союзників також навмисно залишили у невіданні. Дві попередні операції Сирського зірвані Заходом. Одну з них злили росіянам, а в іншому випадку нам наказали зупинитися. Росіяни зрозуміли, що щось відбувається, але, ймовірно, припускали, що нам знадобиться схвалення США для такого зухвалого наступу. Однак перед обличчям доконаного факту Захід не заперечував», – розповідає джерело журналістів.

Видання також звертає увагу на той факт, що на перших стадіях операції українські розвідувальні дрони не зустріли жодного спротиву у Курській області. «Але, втративши елемент несподіванки, українські успіхи сповільнилися. Президент Зеленський, як і раніше, наполягає на досягненні максимального прогресу. Сирський проявляє обережність, зосереджуючись на розширенні флангів уздовж кордону для створення більш захищених ліній», – зазначає The Economist.

Водночас українські військові, які знаходяться на території Росії, кажуть, що вони вже починають бачити інший рівень опору, тому втрати зростають.

Реклама Google

Telegram Channel