Курси НБУ $ 41.35 € 45.82
ЗСУ вже контролюють майже 100 населених пунктів росії

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський під час планування операції у Курській області зробив ставку на таємність.

Фотоколаж із сайту informator.ua.

ЗСУ вже контролюють майже 100 населених пунктів росії

За спостереженнями аналітиків Інституту вивчення війни (ISW), українські війська продовжували наступати по всій лінії фронту в Курській області 18 серпня і дещо просунулися на південний схід від Суджі

Президент Володимир Зеленський розповів, що українські Сили оборони контролюють більш ніж 1250 квадратних кілометрів території ворога та 92 населених пункти в Курській області росії.

Про це Зеленський повідомив на нараді керівників закордонних дипломатичних установ України «Воєнна дипломатія: стійкість, зброя, перемога» в понеділок, інформує «Українська правда».

Реклама Google

Українські воїни продовжують захисну операцію у визначених районах Курської області. На сьогодні наші сили контролюють більш ніж 1250 квадратних кілометрів території ворога та 92 населених пункти. Триває зміцнення наших позицій, стабілізація визначених районів і поповнення обмінного фонду для України».

За словами президента, ця операція стала «найбільшою інвестицією» у процес звільнення українців із російського полону. «Ми вже здобули найбільшу кількість російських полонених за одну операцію, і це вагомий результат, і це одна з наших цілей, і наші дії тривають», – зазначив він.

Зеленський зауважив, що наразі не може говорити відкрито про те, які саме підрозділи залучені до операції на Курщині. «Зараз російське прикордоння навпроти нашої Сумщини значною мірою очищене від присутності російської армії. І це також – серед цілей нашої операції, тактичних цілей», – додав він.

Президент України також пояснив, що Київ не попереджав світ про підготовку наступу ЗСУ в Курській області рф, бо це могло здатись нереальним.

«Ще кілька місяців тому багато хто у світі, якби почув, що ми плануємо таку операцію, як у Курській області, сказав би, що це нереально і що це перетин нібито найбільш червоної з усіх червоних ліній, які є в росії.

Саме тому, власне, ніхто й не чув про таку нашу підготовку. І тепер реальний успіх наших воїнів говорить сам за себе: наші активні захисні дії по той бік кордону та нездатність путіна вберегти свою територію від таких наших захисних дій дуже красномовні».

Зеленський пояснює, що зараз відбувається надзвичайно важлива ідеологічна зміна: «уся наївна, ілюзорна концепція так званих червоних ліній щодо росії, яка панувала в оцінках війни деяких партнерів, розсипалася цими днями десь під Суджею».

«Коли наші українські захисники життя діють саме так, міцно, хоробро й коли операція справді надійно підготовлена, путіну не залишається нічого. І тепер світ бачить, що це так, що це дійсно спрацьовує. Не лише на тимчасово окупованій території нашої держави, а й на території самої росії. Світ бачить, що все в цій війні залежить тільки від сміливості – сміливості нашої, сміливості партнерів».

Читайте також: Сирський приховав плани наступу у Курській області від Єрмака та союзників – ЗМІ.

Telegram Channel