Курси НБУ $ 41.35 € 45.82
На Рівненщині на землях державного лісового фонду триває будівництво елітного комплексу відпочинку (Фото)

Матеріали направлено до прокуратури.

Фото: facebook.com.

На Рівненщині на землях державного лісового фонду триває будівництво елітного комплексу відпочинку (Фото)

ДП «Ліси України» звернулося до прокуратури щодо будівництва елітного комплексу відпочинку «Zaliv» на землях державного лісового фонду

Безпека ДП «Ліси України» продовжує масштабні перевірки земель лісового фонду, які в минулі роки були надані під рекреацію або для ведення мисливського господарства. Групи працюють по всій Україні, фіксуються численні факти незаконної забудови без погодження з боку державного підприємства.

Про це інформує ДП «Ліси України».

Зокрема, на Рівненщині, на території Страшівського лісництва Сарненської філії, зафіксовано комплекс споруд – 15 котеджів готельного типу, спортивний зал, басейн, ресторан, спортивні та ігрові майданчики, три ресторанні зони, СПА. Добудовується штучне озеро та 11 нових котеджів біля нього.

У 2017 році мисливські угіддя Сарненського лісгоспу площею 10,5 тис. га були надані в користування на 20 років приватній компанії «Поліське-Сарни». Але згідно з п. 2.1 договору, тимчасовий користувач мисливськими угіддями може зводити лише «необхідні будівлі чи технічні споруди, що пов’язані з веденням мисливського господарства», наприклад, вольєри для тварин.

Документи, пов'язані з будівництвом (дозволи, рішення тощо) та інформація про сплату за користування мисливськими угіддями, у філії відсутні.

Водночас у мережі Інтернет можна знайти сайт комплексу «Zaliv» (Сарни). Там вказані ціни на оренду номерів. Найпростіший стандартний номер коштує понад 3 тисячі гривень. Зняти окремий котедж — від 5-6 тисяч, залежно від площі будинку.

Матеріали направлено до прокуратури.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: На Волині у власність держави повернуто землі природно-заповідного фонду вартістю майже 330 мільйонів гривень.

Реклама Google

Telegram Channel