Курси НБУ $ 41.35 € 45.82
Волинський ветеран, який став дияконом, створює портрети полеглих Героїв

Уже написано близько тисячі творів на полотні, на склі.

Фото: 12 канал.

Волинський ветеран, який став дияконом, створює портрети полеглих Героїв

На стінах храму Успіння Пресвятої Богородиці, що в с. Гаразджа, розміщено чергову виставку творів о. Руслана Кашаюка

Протоієрей Андрій Мовчанюк, декан Успенського округу і настоятель згаданої церкви, зазначає, що експозиція портретів українських воїнів на території Божого дому – це пам’ять про героїзм наших захисників. Це – нагадування, що ми вдячні за кожен ранок, за кожен прожитий день і молимося за якнайменші втрати серед близьких і рідних.

Про це йдеться у сюжеті «12 каналу», розповідають на фейсбук-сторінці Волинської єпархії Православної Церкви України.

Про автора портретів загиблих воїнів розповіла волонтерка і його дружина Вікторія Кашаюк. Руслан став на захист України ще в 2014 році. Пішов на передову і на початку повномасштабного вторгнення агресора. Згодом його демобілізували. Писати картини військовий розпочав після важкого поранення, яке отримав, перебуваючи на службі в батальйоні «Айдар».

Пані Вікторія пригадує, що з розумінням прийняла рішення коханого стати добровольцем. Завжди підтримувала його і чекала. Каже, що по-іншому Руслан зробити не міг, бо відчув свій потенціал, мав відповідні знання і фізичні навики. Якби він не пішов на війну, переконана дружина, чоловікові було б вкрай складно психологічно.

З нагоди престольного празника роботи отця диякона розмістили всередині храму, а також на зовнішніх стінах. Щоправда, сам він не зміг бути присутнім на презентації, але дружина розповіла, що чоловік не припиняє писати портрети: «Так, він собі сказав, що раз Бог мене залишив живим, значить я маю місію тут – на землі. Ця місія – розповідати правду, підтримувати пам’ять про тих побратимів, які загинули».

Представлені поличчя – лише невелика частина того, що є вдома у сім’ї Кашаюків. Уже написано близько тисячі творів на полотні, на склі. Особливу увагу о. Руслан приділив жінкам-захисницям, щоб показати їхній неоціненний вклад у боротьбі за незалежність України.

Картини митця експонуються у різних куточках країни, щоб не дозволити забути, що війна триває, щоб люди не відмежовувались від проблем і потреб, з якими зіткнулась наша держава і її непоборний народ.

Нагадаємо, що дияконський сан Руслан Кашаюк прийняв у 2021 р. Висвяту звершив митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Реклама Google

Telegram Channel