Курси НБУ $ 41.35 € 45.82
Львівські лікарі врятували юнака, який у водоймі заразився смертельною інфекцією

За його життя вони боролися майже місяць.

Фото: facebook.com.

Львівські лікарі врятували юнака, який у водоймі заразився смертельною інфекцією

Спеціалісти Дитячої Лікарні Святого Миколая Першого медоб’єднання Львова врятували 16-річного Данила Максимчука із міста Ладижин, що на Вінниччині

Юнак навчається у коледжі на механіка. І поки канікули, весь вільний час проводить з друзями. Одного літнього дня підлітки пішли поплавати в річці Південний Буг – це звичне місце відпочинку для місцевих. Ввечері після купання у Данила раптово піднялась температура і не збивалася всю ніч. Ба більше – на ранок хлопець почав ще й блювати.

Про це пише Перше медичне об'єднання Львова.

Медики районної лікарні спершу подумали, що у Данила тепловий удар, бо ж тоді стояла неймовірна спека. Утім, за 2 дні лікування від перегріву стан підлітка лише погіршився, тож його скерували до обласного центру. Вже вінницькі лікарі з’ясували, що Данило підхопив смертельно небезпечну інфекцію – лептоспіроз.

Лептоспіроз – це важке інфекційне захворювання, яке переносять тварини. Найчастіше – гризуни: щурі та миші. Разом із сечею тварин небезпечна для життя людини бактерія потрапляє у воду і саме під час купання найчастіше відбувається зараження. На тілі Данила, коли він плавав у річці, були подряпини. Тому вбивча інфекція легко проникла в кров хлопця.

У Данила стрімко почали відмовляти органи. Лептоспіроз вразив нирки і вони геть перестали працювати, а також – печінку. Підліток буквально пожовтів. Наступними могли стати органи серцево-судинної системи і тоді юнак би загинув. У такому вже загрозливому для життя стані Данила негайно переправили з Вінниці до Львова – у Дитячу Лікарню Святого Миколая.

«Оскільки в пацієнта була гостра ниркова недостатність, тобто сильне ураження нирок, лікуючи лептоспіроз, ми паралельно лікували і ниркову недостатність .Нам довелося під’єднати його до апарату для проведення гострого діалізу – «штучної нирки». Данило 2 доби безперервно перебував під апаратом – така сильна була інтоксикація. А вже потім ми виконували діаліз 3 рази на тиждень по 4 години. Щодо печінки, то її нам вдалося стабілізували медикаментозно », – розповідає Лілія Грицків, керівниця нефро-діалізного блоку Лікарні Святого Миколая.

Нашим медикам вдалося врятувати Данила! За його життя вони боролися майже місяць. Нині нирки та печінка хлопця працюють як належить і він майже повністю відновився після страшної недуги. Данило вже повернувся до Вінниці, де і пройде завершальні етапи лікування.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: У громаді на Волині лікарі допомогли волонтерам закупити медпрепарати для захисників.

Реклама Google

Telegram Channel