Курси НБУ $ 41.35 € 45.82
Порошенко про заборону московської церкви: «Це наша перемога, українці боролись за це 300 років» (Відео)

«Наша команда боролася за це 10 років», – по праву заявляють сьогодні депутати з «Європейської Солідарності».

Фото із сайту eurosolidarity.org.

Порошенко про заборону московської церкви: «Це наша перемога, українці боролись за це 300 років» (Відео)

Сьогодні Верховна Рада прийняла в цілому законопроєкт №8371 про регулювання діяльності релігійних організацій. Згідно з ним російська церква в Україні має припинити свою діяльність. За документ проголосували 265 народних депутатів

Фракція «Європейська Солідарність» вважає ухвалення закону про заборону московської церкви в Україні великою перемогою нашої держави і всіх, хто виборював Незалежність протягом століть.  

«Ми, українці, боролися за це більше 300 років. Наша команда боролася за це 10 років, долаючи перешкоди, брехню – нібито хтось проти у Вашингтоні, в Європі. А насправді проти була та «п’ята колона», яка сидить всередині країни. На сьогоднішній день, дякуючи вам, ми це подолали», – сказав лідер «Євросолідарності».

Він наголосив – більше 80% українців за те, щоб в Україні була єдина помісна Православна церква України.

«Сьогодні цей закон дуже наблизив нас до цього, бо кожен має зробити вибір для себе – чи він з Україною, і тоді ласкаво просимо до лав церкви. Або він проти України – і напрямок нехай вибирає: або ростов, або москва, але точно не в Україні», – сказав Порошенко.

Ми, українці, боролися за це більше 300 років. Наша команда боролася за це 10 років.

«Обов’язок кожного українського політика, кожного українського патріота – захищати національну безпеку нашої держави. Кожен, хто проти національної безпеки, кожен російський, московський піп, який закликає нищити українців, кожен, хто стає в один ряд з фсб і російською армією, всі вони мають піти геть з України. Їхня діяльність має бути заборонена. Ті, хто виступають проти цього, виступають проти України, виступають проти віковічних прагнень українського народу мати сильну, помісну церкву, захищену від москви, від росії, від окупантів  спільно з іншими вільними народами Європи», –  говорить народний депутат Микола Княжицький.

Реклама Google

«Напередодні Дня Незалежності це дуже важливий крок на шляху до свободи. На шляху до «Геть від москви»! Ми долаємо цю неволю, якій 300 років, ми врешті-решт відірвемося і в церковному плані від москви, ми припинимо діяльність рпц в Україні, яка є інструментом російського імперіалізму. Це те, до чого ми довго йшли, це те, важливим кроком до чого було власне ухвалення Томосу. Зараз це другий вирішальний крок, який гарантує свободу України в церковному плані», – переконаний народний депутат Володимир В’ятрович.

 

«Наша команда боролася за це 10 років», – по праву заявляють сьогодні депутати з «Європейської Солідарності».
«Наша команда боролася за це 10 років», – по праву заявляють сьогодні депутати з «Європейської Солідарності». Фото із сайту eurosolidarity.org.

 «Якщо ми хочемо жити вільно, якщо ми хочемо, щоб Україна була вільна, московської церковної зарази не має бути у нашій Україні. Здобудемо нашу Українську державу – вільну, сильну, незалежну абсолютно в усіх розуміннях», – наголошує Софія Федина.

Читайте хто як голосував у цій публікації: Рада прийняла закон про заборону УПЦ МП в Україні.

Telegram Channel