Курси НБУ $ 41.35 € 45.82
Юні легкоатлети з Волині готуються до міжнародних спортивних змагань

Юніорський чемпіонат світу відбудеться перуанському місті Ліма.

Фото: Фейсбук.

Юні легкоатлети з Волині готуються до міжнародних спортивних змагань

До збірної, яка представлятиме Україну на юніорському чемпіонаті світу-2024 з легкої атлетики, потрапили троє спортсменів з Волині: Уляна Степанюк, Едуард Муравський та Артем Черкашин

Юніорський чемпіонат світу цього року відбудеться з 27 по 31 серпня у перуанському місті Ліма.

Про це повідомили у Федерації легкої атлетики Волині.

Чемпіонка України Уляна Степанюк виступить у двох дисциплінах: біг на 100 метрів та естафета 4х100 метрів. У фіналі юніорського чемпіонату Європи ковельчанка встановила національний рекорд серед дівчат віком до 18 років. Тренує спортсменку Алла Повх.

Волинянин Артем Черкашин змагатиметься у метанні молота. Цього року волинянин завоював золоту нагороду зимового чемпіонату України з метань. А у травні Артем виграв юніорський ЧУ в Івано-Франківську. Тренер метальника — Роман Черкашин.

Легкоатлет Едуард Муравський виступить у спортивній ходьбі на 10 тисяч метрів. У квітні 2024 в Анталії волинянин був учасником чемпіонату світу.

Відомо, що до збірної потрапили 19 легкоатлетів: десять жінок та дев'ять чоловіків. Серед учасників складу України — Михайло Брудін, медаліст попереднього чемпіонату світу. На ЧС-2022 Брудін став бронзовим призером у метанні диска, чим приніс Україні першу за 14 років медаль в цій дисципліні.

Також на ЧС виступлять дві срібні призерки юніорського Євро-2024 з легкої атлетики: 15-річна метальниця молота Поліна Дзерожинська, та 16-річна штовхальниця ядра Ангеліна Шепель.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Реклама Google

Telegram Channel