Курси НБУ $ 41.30 € 46.10
Хто сказав, що порядок може бути виключно німецьким?

«Війни виграють нації, які здатні забезпечити війську достатньо сил і засобів для перемоги».

Фото із сайту ukr.net.

Хто сказав, що порядок може бути виключно німецьким?

Красну Армію, яка базується на хаосі і корупції, можна розбити лише українським порядком і організованістю

Якби у нас було дві України, то одна могла би із захватом аплодувати успіху Курської операції, а інша – нервувати, що Красна Армія, не шкодуючи ні сил, ні засобів, навалою просувається на Донбасі.

Оскільки Україна в нас – одна, і фронт – один, а закон фізики сполучених посудин ще ніхто не скасував, то ми повинні розуміти, що через обмежені ресурси для того, щоб десь наступати, нам доводиться у чомусь собі відмовляти. Відмовляти у способі життя, стилі управління, втрачати більше людей і територій в іншому місці…

Війни виграють нації, які здатні забезпечити війську достатньо сил і засобів для перемоги.

Реклама Google

Нам слід нарешті збагнути, що ніхто не дасть Україні зброї, аби знищити кремль. І треба давно припинити ритуальні танці навколо «атакамсів-таурусів-шторм шедоу». Навіть, якщо їх дадуть застосовувати по російських цілях у росії, то це буде не та кількість і не ті об’єкти, через руйнування яких імперію буде знищено.

Це має бути українська зброя. І не лише ракети чи дрони. Не в словах, а за результатом.

Друге: навести нарешті лад у державі. Бо коли сьогодні ми чуємо, що не вистачає грошей, і на фронті «бракує бк, ребів, дронів, машин, броні» – то мінімум половину цієї нестачі «хтось» вчора вкрав: на неіснуючих контрактах із військових закупівель втридорога, на схемах із підакцизними товарами, на митниці, податковій, енергетиці, інфраструктурі і т. д.

Красну Армію, яка базується на хаосі і корупції, можна розбити лише українським порядком і організованістю. Хто сказав, що порядок може бути виключно німецьким?

Це не унікальне завдання – з античних часів була купа таких випадків: змінити себе, щоб перемогти ворога.

Лишень треба хотіти і мати відповідальність перед нацією, історією і майбутнім.

Володимир ОМЕЛЯН, дипломат, ексміністр інфраструктури України, політичний експерт, правнук класика української літератури Богдана Лепкого.

Читайте також: «– Яким прикметником ви описали б ваші стосунки? – Занадто короткі» (Історія до сліз)​.

Telegram Channel