Курси НБУ $ 41.30 € 46.10
Після вторгнення росії Ален Делон зачитав «Заповіт» Тараса Шевченка

«Успіх не є ключем до щастя. Щастя – це ключ до успіху. Якщо ви любите те, що робите, – ви будете успішними», – наголошував Ален Делон (1935–2024).

Фотоколаж із сайту informator.ua.

Після вторгнення росії Ален Делон зачитав «Заповіт» Тараса Шевченка

І заявив: «Якби я був на 50 років молодшим, я вступив би до армії України»

У віці 88 років зупинилося серце «найвродливішого актора в історії кіно». Останнім часом Ален Делон важко хворів, у 2019-му переніс інсульт. Однак після повномасштабного вторгнення росії в Україну знайшов у собі сили прочитати на відеокамери «Заповіт» Шевченка, щоб підтримати українців в їхній боротьбі з жорстоким агресором. З вуст зірки лунали перші кілька рядків із «Як умру, то поховайте…», перекладені французькою мовою…

У Алена Делона залишилося троє дітей: донька Анушка, сини Ален Фаб’єн і Ентоні, а також собака Лубо.    

Ален Фаб’єн Морс Марсель Делон – таке повне ім’я кінозірки – у свідомості глядачів  цілого світу назавжди залишиться в ореолі секс-символа минулих літ.

5 фактів із життя зірки

1. Ален Делон мав стати м’ясником. Його вітчим мав власну м’ясну крамницю, батьки планували передати свою справу синові. Майбутній актор навіть встиг попрацювати у ковбасній крамниці у Парижі. Акторській професії Делон ніде не вчився.

2. У 1953 році Ален Делон служив у лавах десантних військ корпусу морської піхоти та воював в Індокитаї. В армії Делон був відомий як порушник військової дисципліни.

3. У дитинстві в Делона був доберман Гала. Актор все життя був палким шанувальником собак, у його маєтку жило їх кілька десятків. Він створив цвинтар для них.  Йому належала мережа ресторанів та футбольний клуб, а також ексклюзивна марка одягу та парфумів.

Акторській професії Алон Делон ніде не вчився.

4. У 2022 році актор відвідав посольство України у Парижі та записав велику програму про Україну для каналу TV5 Monde. В інтерв’ю телеканалу BFMTV Делон висловив свою солідарність з українцями та напам’ять процитував рядки з «Заповіту» Тараса Шевченка у перекладі французькою. А також казав: «Ви не заслуговуєте на те, що переживаєте, не заслуговуєте на те, що зараз переживає Україна, що переживає ваш народ. Найбільше на світі ви заслуговуєте, щоб війна закінчилася. Ви нічого не зробили, щоб її спровокувати. Є речі, які я не розумію. Цю війну я не можу прийняти. Якби я був на 50 років молодшим, я вступив би до армії України».

Реклама Google

5. У реальному житті актор був відомий, як великий поціновувач жінок, бо встиг розбити не одне серце. В його найвідоміших романах, тривалих стосунках та шлюбах, про які писали всі таблоїди, фігурували відомі панянки. Серед них – актриса Ромі Шнайдер, співачка й актриса Ніко, актриса Мірей Дарк, манекенниця Розалі Ван Бремен... 

Найвідоміші фільми за участю легендарного актора:

«Борсаліно», «Чорний тюльпан», «Перша ніч спокою», «Хижаки», «Прощавай, друже», «Басейн», «Червоне коло», «Зорро», «Рокко та його брати», «Двоє в місті». 

Топ-цитати Алена Делона:

«Є три типи акторів: погані, хороші та великі. З поганими все ясно, вони грають бездарно, хороші грають добре. А великі нічого не грають. Вони просто живуть перед камерою. Як Жан Габен, як Брандо. Як я».
*
«Ніколи не можна відкриватися до кінця. Слід залишати якісь речі для себе та людей, яких любиш».
*
«Я хочу, щоб мене любили, як завжди любив я, з усією пристрастю моєї душі».
*
«Що для вас є абсолютне щастя? – Його не існує. Є миті щастя, моменти щастя, але тривалого щастя, на мою думку, не існує».
*
«В цей час ми намагаємося зробити невидимою різницю між чоловіками та жінками, а тим часом ця різниця прекрасна».
*
«Ти віриш у Бога, потім перестаєш вірити, а коли ти у великій біді, ти все одно молишся».
*
«Я все знав і все отримав. Але справжнє щастя – це віддавати».
*
«Якщо я через своїх героїв, через все те, що зробив, приношу людям мрію, отже, я недаремно прожив життя. Мрія потрібна завжди, і вона житиме, доки у світі є зірки. Без них – у кіно та на вулиці, в уяві та в реальному житті, запанувала б пітьма».
*
«Я знаю, що покину цей світ без жалю».  

Лія ЛІС.

Читайте також: Ольга ХАРЛАН: «Через те, що я ще була одружена, не могла собі дозволити навіть виявити симпатію до Луїджі».

Telegram Channel