Курси НБУ $ 41.22 € 45.84
Дієти для схуднення не допомагають… схуднути

Найкращий засіб для схуднення – менше їсти!

Фото із сайту unian.net.

Дієти для схуднення не допомагають… схуднути

Хоча можуть допомогти зменшити вагу за досить короткий час. Однак у довгостроковій перспективі дієти майже ніколи не працюють: вони не спрямовані на причину, через яку відбувається набір ваги

Ще 1996 року вчені провели опитування серед людей, які в минулому брали участь у програмі для зниження ваги. Метою опитування було оцінити, як змінилася вага людей через 3 роки після закінчення дієти. І виявилося, що багато учасників дослідження знову набрали 25 – 95% від втраченої ваги, а 40% людей набрали навіть більше, ніж втратили за час дієти.

Тому й не дивно, що безрезультатні спроби пацієнтів скинути вагу за допомогою дієт призводять до втрати мотивації: ти раз по раз намагаєшся щось зробити, але нічого не виходить або навіть стає гірше.

Чому так відбувається? Головна причина надмірної ваги – це надлишок калорій, незалежно від їхнього джерела. Часто буває так, що відмова від певного продукту або групи продуктів не призводить до зниження калорійності раціону.

Реклама Google

Наприклад, людина вирішила відмовитися від шоколаду і замість нього почала їсти випічку – калорійність раціону від цього не знизилася. Вага, швидше за все, залишиться на колишньому рівні. А ще відмова від шоколадки може бути сприйнята організмом як стрес, який хочеться заїсти. У цьому випадку вага може навіть збільшитися.

Тому при роботі з харчовими звичками завжди потрібно шукати причини переїдання та опрацьовувати їх. Тільки тоді вдасться вибудувати нову систему харчування та досягти бажаної ваги, яка не повернеться до колишніх показників через кілька років.

Олександр БЕВЗА.

Читайте також: 14-річна волинянка, після купання у місцевій водоймі, опинилася у реанімації​.

Telegram Channel