Салат на зиму, в який ви… закохаєтесь
Готуємо його з томатами та перцем
Консервовані салати неабияк стають у пригоді взимку. Адже їх так просто подати й на святковий, і на буденний стіл. Такий салат вам точно сподобається. Особливого смаку йому надають оливки.
Салат із оливками на зиму
Інгредієнти (на 6 порцій, час готування – 1 година 10 хвилин):
• 1 кілограм томатів;
• 1 кілограм огірків;
• 3 цибулини;
• 3 солодких перці;
• 8 зубчиків часнику;
• 250 грамів оливок без кісточок;
• 2 столові ложки цукру;
• 2 столові ложки солі;
• чорний мелений перець до смаку;
• 150 мілілітрів соняшникової олії;
• 100 мілілітрів оцту.
Приготування:
1. Усі овочі добре помийте. Цибулю і часник почистіть. Помідори наріжте невеликими скибочками, а огірки – кружальцями.
2. У перців видаліть серцевини, а м’якоть поріжте соломкою. Цибулю наріжте півкільцями, а часник – пластинками.
3. Нарізані овочі складіть у миску, посипте сіллю, перцем та цукром. Перемішайте та залиште на 20 хвилин.
4. Додайте оливки, олію, оцет та знову перемішайте.
5. Розкладіть салат у простерилізовані півлітрові банки та накрийте кришками. Простерилізуйте 15 хвилин після закипання води в каструлі й герметично закрийте кришками. Переверніть банки й закутайте до остигання.
Джерело: 24tv.ua.
Ольга КОТІВ.
Читайте також: «Сьогодні волинське місто запрошує на вечір духової музики».