Курси НБУ $ 41.22 € 45.84
Які українські бренди найвідоміші у світі

Made in Ukraine («Зроблено в Україні»).

Фото із сайту depositphotos.com.

Які українські бренди найвідоміші у світі

Організація BRAND UKRAINE оприлюднила результати дослідження прийняття у світі товарів з України

Найвідомішим брендом (без підказок) стала кондитерська корпорація «Roshen».

Також у світі знають бренд жіночого одягу «Sleeper» (акторка Марго Роббі одягнула таку піжаму  на спеціальний показ фільму «Барбі»), виробника алкогольних напоїв «Nemiroff» і бренд одягу «Paskal».

Із підказками,  коли потрібно було обрати знайомі бренди із запропонованого переліку, іноземці найчастіше називали українські продуктові ІТ-компанії. Найупізнаванішою виявилася «Grammarly» — компанія, що створила комунікаційний асистент на основі штучного інтелекту, який покращує спілкування англійською мовою, вебсховище «GitLab» та, знову ж таки, «Roshen».

Найвідомішим українським брендом стала кондитерська корпорація «Roshen».   

Дослідження провели в травні 2024 року. Воно охопило доросле міське населення семи країн світу – Великої Британії, Іспанії, Німеччини, Польщі, США, Туреччини та Франції. Загальна вибірка становила 2800 респондентів (по 400 у кожній країні).

Реклама Google

Марія Липяцька, голова організації BRAND UKRAINE, у статті для видання «Дзеркало тижня» зазначає, що просування українських бізнесів на іноземні ринки може бути одним із найефективніших способів урізноманітнити міжнародний імідж України та залучити іноземні інвестиції, критично важливі для швидкої повоєнної відбудови. Близько 20% іноземців знають про українські бренди та можуть назвати принаймні один із них.

Найсильнішою галуззю економіки України за кордоном вважають сільське господарство. На другому місці – енергетика, а на третьому та четвертому – харчова та видобувна промисловості. Багато іноземців також добре поінформовані про наші бренди у сферах оборони, технологій, товарів для тварин і моди. 

Василь КІТ.

Читайте також: Депутат Волинської обласної ради від партії «За майбутнє» заробив понад 900 000 гривень у… Волинському ТЦК.

Telegram Channel