Курси НБУ $ 41.35 € 45.82
Військовий РФ підірвав штаб з офіцерами і перейшов на бік України

24-річний військовослужбовець РФ із позивним «Сільвер» підірвав штаб офіцерів батальйону «шторм зет».

Фото ОБОЗ.

Військовий РФ підірвав штаб з офіцерами і перейшов на бік України

В ГУР розповіли деталі спецоперації «Очерет»

24-річний військовослужбовець РФ із позивним «Сільвер» підірвав штаб офіцерів батальйону «шторм зет», перейшов лінію фронту на українську сторону та вступив до лав російського легіону ЗСУ. Це йому вдалось зробити завдяки успішно проведеній операції під кодовою назвою «Очерет» проєкту «Хочу жить» та Легіону «Свобода Росії».

Деталі спецоперації повідомили в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України. Також відео, в якому росіянин розповів свою історію, оприлюднив проєкт «Хочу жить», пише ОБОЗ.

За його словами, він спеціально пішов на контракт в армію РФ з метою перейти через лінію фронту на український бік і вступити до лав легіону «Свобода Росії». Перед цим він сконтактувався в чат-боті з представниками ЛСР.

Ставши контрактником, росіянин потрапив в саме пекло – один із підрозділів смертників «Шторм». Він там побачив «принади» армії РФ: повне беззаконня, знецінення людського життя, відсутність підготовки, відсутність постачання, садисти-командири, які повально «обнуляли» солдатів за найменшу провину тощо.

Ці систематичні воєнні та інші злочини в окупаційному підрозділі ще більше спонукали росіянина піти на співпрацю з Україною.

Він пройшов навчання пілотом FPV-дронів, і взимку 2024 вийшов на зв’язок із Легіоном «Свобода Росії».

«Сільвер» протягом кількох місяців був учасником опору і передавав легіону «Свобода Росії» важливу оперативну інформацію про розташування сил і засобів росармії, плани, завдання на конкретній ділянці фронту та іншу.

«У межах взаємодії з російським військовослужбовцем Україна змогла отримати цінні розвідувальні дані про розташування, чисельність та наміри ворога на конкретному напрямку фронту», – зазначили в ГУР.

У травні 2024 року, обравши зручний момент, «Сільвер» кинув гранату в вентиляційну трубу підвалу штабу, де ночував командир батальйону та інші російські офіцери.

«Там десь 15 людей було у підвалі. У цьому приміщенні була труба прямо над ліжком, де спав комбат. Вона виходила на вулицю поруч з під’їздом, і ми вирішили в цю трубу вкинути гранату або дві, щоб вони поруч з ними вибухнули», – розказав росіянин.

У результаті вибуху командир і кілька старших офіцерів підрозділу «Шторм» дістали важкі поранення.

Коли справу було зроблено, росіянин утік заздалегідь узгодженим маршрутом з ЛСР та командою «Хочу жить», які й організували його вихід з лінії зіткнення. На відході він замінував стежку, якою втікав.

Операція проходила в районі міста Очеретине Донецької області, тому й отримала кодову назву «Очерет».

Зараз росіянин проходить базовий курс підготовки в статусі рекрута Легіону «Свобода Росії», щоб боротись зі злочинним путінським режимом.

Реклама Google

Telegram Channel