Курси НБУ $ 41.35 € 45.82
Від ускладнень коронавірусу помер волинянин

За даними епіднагляду на Волині, як і в Україні, кілька останніх тижнів зростає захворюваність на COVID-19.

Фото: Ілюстративне.Фейсбук.

Від ускладнень коронавірусу помер волинянин

На Волині зафіксували летальний випадок внаслідок коронавірусної інфекції

Через ускладнення хвороби помер 93-річний житель Луцького району.

Про це 20 серпня повідомили в обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

За даними епідеміологів, померлий волинянин мав супутні хронічні хвороби: цукровий діабет, захворювання нирок та серцево-судинної системи. Чи щеплювався чоловік вакциною проти COVID-19 епідеміологи не уточнюють.

На території області за період 12-18 серпня зареєстрували 476 лабораторно підтверджених випадків захворювання на COVID-19. За цей період захворіли 73 дитини, госпіталізували 60 людей, із яких третина — це діти.

На Волині, як і в Україні, кілька останніх тижнів зростає захворюваність на COVID-19.

На сьогодні дані не свідчать про початок епідемічного сезону або ж про те, що є потреба в карантинних обмеженнях.

За даними епіднагляду, територією України циркулює 10 різновидів вірусу SARS-CoV-2 – це різні субваріанти «Омікрону», зокрема, FLiRT. В області наразі його циркуляцію не виявлено.

При інфікуванні цим підвидом вірусу в людини можуть проявлятися: втома, сильна слабкість, нежить, підвищена температура, кашель, головний біль, болі в м’язах або тілі.

Зараз в області доступна омікрон-специфічна вакцина Comirnaty від виробника Pfizer для дорослих і дітей від 12 років, а також для дітей від 5 до 11 років. Це вакцини від COVID-19, які були оновлені для боротьби з «Омікроном», також виробляють антитіла, що здатні захистити від нового субваріанту.

5 серпня наказом МОЗ затверджені оновлені рекомендації щодо вакцинації проти коронавірусу. Вони відповідають останнім світовим рекомендаціям щодо щеплень проти СОVID-19 Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Для більшості людей достатньо зробити одне щеплення проти коронавірусної хвороби, для людей, які входять до групи ризику тяжкого перебігу COVID-19, рекомендовано введення більшої кількості доз: ревакцинація через 6-12 місяців.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: У селі на Волині на «Території здоров'я» волиняни отримали близько півтори сотні медпослуг.

Реклама Google

Telegram Channel