Курси НБУ $ 41.30 € 45.90
Комфортний побут для 165 тисяч військових: Порошенко про черговий етап «найтеплішого» проєкту допомоги ЗСУ

Разом - до перемоги!

Фото Європейська солідарність.

Комфортний побут для 165 тисяч військових: Порошенко про черговий етап «найтеплішого» проєкту допомоги ЗСУ

Петро Порошенко разом з волонтерами ГО «Справа Громад» вже передав у війська дві сотні прально-душових комплексів

«Ювілейні» вагончики, які відкривають третю сотню, також готові вирушати на фронт. Як розповів п’ятий Президент, проєкт у такій комплектації розпочали у 2022 році після повномасштабного вторгнення. Однак навіть не думали, що буде такий великий попит – каже Порошенко.

Кожен комплекс обладнаний генератором, компресором, баками для води, твердопаливним котлом, а також чотирма машинами – пральними і сушильними. Вода швидко нагрівається до комфортної температури і подається на душові точки порційно – це дозволяє ефективно та економно користуватись душем одночасно чотирьом людям.

 

 «Наша команда виготовляє та передає ці комплекси для Десантно-штурмових військ, Сухопутних та Повітряних Сил, ССО і територіальної оборони», – розповідає Порошенко.

 

 «Коли ми в липні 2022 року закупили першу лазню, то зрозуміли, що можна краще. І почали виготовляти їх самостійно. Лазні настільки сподобалися воїнам, що їх просили ще і ще. Що означає 202 прально-душових комплекси для фронту? Це близько 165 000 військових на передку, які можуть хоча б раз на тиждень помитися в гарячому душі, випрати та висушити речі. Можуть відпочити, перезарядитися та разом із брудом зняти стрес», – поянсює п’ятий Президент.

Петро Порошенко називає це найтеплішим та найкомфортнішим проєктом: «бо немає нічого дорожчого за наших людей».

 

 

 

 

 

Реклама Google

Telegram Channel