Курси НБУ $ 41.22 € 45.84
Сирський приховав плани наступу  в Курській області від Єрмака  та союзників

Головнокомандувач ЗСУ готував «Курську операцію» таємно – і влучив у «яблучко»!

Фотоколаж із сайту unian.ua.

Сирський приховав плани наступу в Курській області від Єрмака та союзників

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський розробляв план воєнної операції в Курській області країни-агресорки росії, певний час не розповідаючи про це іншим, а обговорював майбутні дії лише з Президентом України Володимиром Зеленським

Про це повідомило авторитетне британське видання The Economist із посиланням на низку джерел. Журналісти пишуть, що своє планування Сирський розпочав у непростий час, пов’язаний із проблемами мобілізації в українському суспільстві, а також труднощами зі стримуванням російських окупантів на сході країни. Тоді нібито Головнокомандувач ЗСУ був «на межі звільнення».

Олександр Сирський розглядав кілька варіантів дій у найслабших місцях російської армії: удар у Брянській області рф, удар у Курській області рф, комбінація цих двох варіантів або щось інше. Головною метою майбутньої на той момент операції було відволікти путінські війська від Донбасу і створити «козирі» для майбутніх переговорів.

Раніше Захід зірвав Сирському дві операції: про одну з них стало відомо країні-агресорці, а другу партнери «наказали скасувати».

Сирський тримав свої плани в таємниці й ділився ними лише з «вузькою групою генералів і співробітників служб безпеки», а із Зеленським обговорював це віч-на-віч, без представників свого штабу, стверджує британське видання.

Реклама Google

Представників Заходу навмисно не повідомляли про плани української армії. Видання зазначає, що раніше він зірвав Сирському дві операції: про одну з них стало відомо країні-агресорці, а другу партнери «наказали скасувати».

Саме дотримання секретності дало змогу українцям застати росіян зненацька: вони вважали, що для такої операції ЗСУ знадобиться схвалення Заходу. Але той, опинившись уже перед фактом здійсненої операції в Курській області, – не заперечував. 

Читайте також: У Волинському краєзнавчому музеї показали колекцію синьо-жовтих прапорів незламності.

Telegram Channel