Курси НБУ $ 41.22 € 45.84
8 сортів територій. Як путін ділить росію

«І що довше буде при владі путін, то більше, впевнений, буде сортів».

Фото – із сайту slovoidilo.ua.

8 сортів територій. Як путін ділить росію

Здається, внаслідок рейду ЗСУ на територію Курської області з’явився ще один сорт території

Мені неодноразово доводилося писати, що росія – не просто держава, яка тільки умовно називає себе федерацією (насправді ніяких федеративних відносин там і близько немає), а й цілком свідомо ділить власні території на кілька «сортів» за ступенем важливості та лояльності до чинної влади.

Перший сорт – це, впевнений, москва. Від стабільності в столиці залежить можливість збереження будь-якої російської влади, навіть у радянські часи її продуктове постачання перевершувало всі інші регіони Радянського Союзу разом узяті. Ну, а коли воно завершилося, завершився і Радянський Союз.

Перший сорт із половиною – це, звичайно ж, Санкт-Петербург, колишня столиця імперії та батьківщина володимира путіна. Про добробут його жителів піклуються менше, але місто вже давно стало парадною вітриною кремлівського режиму.

Другий сорт – регіони центральної та південної росії, таке собі «ближнє зарубіжжя» і курорти для москви, живуть вони не дуже багато, але спокій на цій «споконвічній» території – гарантія спокою і для столиці.

Третій сорт – регіони Уралу, Сибіру і Далекого Сходу, «вотчина» путінських призначенців і кримінальних кланів.

Четвертий сорт – «національні» республіки, за винятком, мабуть, Північного Кавказу. Територія русифікації та бідності, а якщо не бідності – то розграбування ресурсів, як у Татарстані, Якутії або національних округах угорських народів Сибіру.

Реклама Google

П’ятий сорт – національні республіки Північного Кавказу, роздолля для фсб і місцевих князьків, територія вседозволеності.

Шостий сорт – Крим. Окупований, анексований, але все ще – «сакральний».

Сьомий сорт – «нова росія», окуповані й анексовані регіони України, на території яких тривають військові дії. Плацдарм для нових захоплень і анексій.

І, здається, внаслідок рейду ЗСУ на територію Курської області з’явився ще один сорт, чи то другий з половиною, чи то зовсім восьмий, – територія областей російської федерації, що межують з Україною, на якій оголошено, як колись на Північному Кавказі, режим «контртерористичної операції».

Території Курської, Брянської та Бєлгородської областей оголошені путіним ще одним потенційним регіоном війни і фактично «від’єднані» від росії «кордоном фсб», щоб мінімізувати небажану для кремля інформацію і створити «комфортний» для російських силовиків режим війни, можливість безкарно «бомбити Воронеж», тобто в нашому випадку – Курську або Бєлгородську області.

І що довше буде при владі путін, то більше, впевнений, буде сортів. 

Віталій ПОРТНИКОВ, журналіст, публіцист, письменник, телеведучий, блогер.

Читайте також: Волинська журналістка: одні випрошують копійки на прожиття, інші…набивають кишені краденими мільйонами.

Telegram Channel