Курси НБУ $ 41.30 € 45.90
Волинь отримала майже 97 млн грн на модернізацію харчоблоків

У восьми ліцеях області модернізують харчоблоки та закуплять нове обладнання (Фото ілюстративне).

Волинь-нова

Волинь отримала майже 97 млн грн на модернізацію харчоблоків

Триває реалізація реформи шкільного харчування, започаткована першою леді України Оленою Зеленською

 Так, цьогоріч в держбюджеті передбачили 1,5 мільярда гривень на модернізацію харчоблоків. Днями ці кошти розподілили між регіонами.

Про це інформує Волинська ОВА.

Детально про розподіл субвенції розповіла начальниця управління освіти й науки облдержадміністрації Наталія Матвіюк під час брифінгу (на фото внизу).

 

 За її словами, на участь в конкурсному відборі з модернізації харчоблоків від Волині подавали 9 проєктів. Всі заявки вперше приймали через систему DREAM, яка автоматично їх оцінювала. Як результат, у восьми ліцеях області модернізують харчоблоки та закуплять нове обладнання. А саме:

• 15,9 млн грн – Дубівський ліцей;

• 1,9 млн грн – Ліцей № 1 м. Ковеля;

• 47 млн – Волинський обласний ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні;

• 8,7 млн грн – Камінь-Каширський ліцей № 1 ім.Євгена Шабліовського;

• 4,8 млн грн – Ківерцівський ліцей № 4;

• 5,9 млн грн – Маневицький ліцей № 1;

• 3,5 млн грн – Павлівський ліцей;

• 9,3 млн грн – Ліцей села Льотниче Зимнівської сільської ради.

«На базі Дубівського ліцею Дубівської територіальної громади буде створена опорна кухня. Всі інші територіальні громади будуть здійснювати облаштування базових кухонь, – зазначила Наталія Матвіюк. – В загальному Волинська область отримає 96 мільйонів 876 тисяч гривень. Звичайно, як і кожна субвенція, ця субвенція передбачає співфінансування територіальних громад відповідно до індексу спроможності».

Нагадаємо, що реформа системи харчування у закладах освіти, розпочата в Україні у 2020 році. Це важливий крок до здоров’я і щастя дитини та суспільства тощо. Наразі це комплекс заходів, метою яких є зміна системи харчування – від норм споживання, технологічних процесів, підходу до закупівлі продуктів, послуг харчування та обладнання харчоблоків до поведінкових аспектів і суспільного сприйняття та розуміння здорового харчування й корисних харчових звичок.

Реклама Google

Telegram Channel