Курси НБУ $ 41.30 € 45.90
Ультрас київського «Динамо» вважає Григорія Суркіса ворогом України

Зате Андрюша Шевченко і Серьожа Ребров на стадіоні сидять поруч із цією сволотою, яка в перші дні російського вторгнення утікала з України з дорогоцінними годинниками, а тепер є «п'ятою колоною путіна».

Фото із сайту ФК «Динамо».

Ультрас київського «Динамо» вважає Григорія Суркіса ворогом України

І правильно вважає!

Учора київське «Динамо» у польському Любліні програло перший матч вирішального плей-оф раунду за вихід у Лігу чемпіонів австрійському клубу «Ред Бул Зальцбцург» – 0:2.

Фактично це означає, що серед найсильніших команд Старого континенту не буде команди з нашої столиці, а честь України захищатиме там лише донецький «Шахтар». 

Ліга чемпіонів. Раунд плей-оф. Перший матч. «Динамо» (Україна) – РБ «Зальцбург» (Австрія) – 0:2 (0:1 – Нене, 29 хв.; 0:2 – К’єргор, 50, з пен.).

Стадіон: «Арена Люблін» (Люблін, Польща. 

Арбітр: Сандро Шерер (Швейцарія).

Склад «Динамо»: Бущан – Караваєв (Тимчик, 71), Попов, Михавко, Дубінчак – Бражко (Михайленко, 64), Шапаренко – Ярмоленко (Волошин, 64), Піхальонок, Кабаєв (Супряга, 88) – Ванат (Брагару, 71).

Матч-відповідь відбудеться 27 серпня.

Відеоогляд матчу – тисни тутка.

Але вчорашній день запам'ятався ще й іншою знаковою подією. Фанатське угруповання «Динамо» «WBC» напередодні гри в Любліні опублікувало заяву, в якій виступило проти Григорія Суркіса (на головному фото), одного з керівників київської команди – рідного брата президента клубу Ігоря Суркіса.

Ультрас обурив той факт, що Суркіс-старший у Верховній Раді проголосував проти законопроєкту про заборону православної церкви московського патріархату (голосів все одно вистачило – їх було 265 (плюс 4 доєдналися із заявами)).

Заява ультрас

«Ми, фанати «Динамо» Київ, з обуренням дізналися, що Григорій Суркіс, який має відношення до нашого улюбленого клубу, проголосував проти заборони московської церкви. Цей вчинок є черговим підтвердженням того, що Григорій Суркіс діє врозріз із національними інтересами України.

Ці плакати адресовані Григорію Суркісу. Фото – facebook.com/wbc.kyiv.
Ці плакати адресовані Григорію Суркісу. Фото – facebook.com/wbc.kyiv.

 Цей вчинок є черговим підтвердженням того, що Григорій Суркіс діє врозріз із національними інтересами України.

Протягом багатьох років він підтримує зв'язки з проросійськими політиками та олігархами, систематично діючи проти нашої Держави. Він був одним з тих, хто активно підтримував тісні зв’язки з ворогом навіть після анексії Криму, початку війни на Донбасі та продовжує це робити і зараз. Його голос проти заборони московської церкви, яка протягом тривалого часу розповсюджує російську пропаганду та підтримує агресію проти України, став черговим доказом його зради. Така позиція є неприйнятною, особливо в контексті нинішньої боротьби України за свою незалежність та територіальну цілісність.

Для нас, прихильників «Динамо», неприйнятно, що Григорій Суркіс все ще має відношення до клубу, який завжди був символом української гордості та спротиву завдяки своїм вболівальникам. Його гуманітарна допомога у вигляді «мівіни» та засобів особистої гігієни не здатна стерти статус ворога з його імені. Григорій Суркіс роками завдавав шкоди нашій державі. Він був і залишається політичною фігурою, яка активно сприяла просуванню проросійських інтересів в Україні. Його дії є злочином проти нашої країни і заслуговують на тюремне ув'язнення.

Ми багато років категорично засуджуємо його дії та переконані, що «Динамо» Київ має раз і назавжди відмовитися від згадки про цього ворога України у своїй історії».

Головні зірки Динамо в новітній історії Андрій Шевченко і Сергій Ребров разом на трибунах із Григорієм Суркісом:

Фотоскрін із сайту  Football Hub.

Григорій Суркіс, Андрій Шевченко і Сергій Ребров у ВІП-ложі стадіону в шотландському Глазго під час матчу «Рейнджерс» – «Динамо» – 0:2. Фотоскрін із сайту Football Hub.

Фотоскрін із сайту  Football Hub.

Цікаво, чи ще разом із «ватником» Суркісом вони поруч коли-небудь сядуть? Фотоскрін із сайту Football Hub.

 Читайте також: «Безбожники перемогли»: боксер Василь Ломаченко про заборону упц мп в Україні.

Telegram Channel