Курси НБУ $ 41.29 € 45.98
У громаді на Волині для самореалізації дітей та молоді функціонуватиме спортивний клас

Під керівництвом досвідчених тренерів діти зможуть удосконалювати свою спортивну майстерність та досягати нових спортивних висот.

Фото: Фейсбук.

У громаді на Волині для самореалізації дітей та молоді функціонуватиме спортивний клас

Любомльська громада Ковельського району приєдналася до мультиспортивного проєкту «Шлях чемпіонів»

Відповідний меморандум для його впровадження підписано між Міністерством молоді та спорту України, Національним олімпійським комітетом України та Любомльською міською радою.

Про це інформують у Волинській ОВА. 

Мета проєкту – створення умов для самореалізації дітей та молоді через поглиблені заняття спортом в умовах спеціалізованих класів закладів освіти. Передбачається, що у такий спосіб формуватиметься молоде покоління олімпійців та резерв для наших національних збірних. Під керівництвом досвідчених тренерів діти зможуть удосконалювати свою спортивну майстерність та досягати нових спортивних висот.

Відтак, у Любомльському ліцеї №1 ім. Н. Ужвій з початку навчального року буде функціонувати один такий спортивний клас.

«У ньому будемо навчати до 30 учнів-спортсменів п’ятого класу з таких видів спорту як дзюдо та бокс, – зазначив в.о. директора ліцею Мирослав Костевич. – Планується кожного навчального року здійснювати набір учнів до спортивного класу».

Учні таких класів матимуть:

• дворазове систематичне професійне спортивне тренування в обраному виді спорту під керівництвом кваліфікованих тренерів;

• дворазове безкоштовне якісне харчування;

• участь у різноманітних спортивних змаганнях, турнірах, чемпіонатах;

• розвиток фізичних навичок;

• покращення фізичного та психологічного здоров’я;

• пішу доступність до центрального стадіону та ДЮСШ;

• підвезення на навчання та різні заходи транспортом ліцею.

Сьогодні заступник міністра молоді та спорту Олексій Нікітенко, Любомльський міський голова Роман Ющук, начальниця Ковельської РДА Ольга Черен, директор департаменту культури молоді та спорту ОДА Олександр Хвіщук та голова НОК Волинської області Григорій Недопад ознайомилися з роботою та можливостями закладу.

Слід зазначити, що проєкт впроваджуватимуть у два етапи:

• І етап «Тренуймося активно» (базова середня освіта 5-9 класи). Разом із повноцінною освітньою програмою діти будуть тренуватися в обраному виді спорту не менше двох разів на день і не більше десяти разів на тиждень.

• ІІ етап «Крок до Олімпу» (профільна середня освіта, 10-12 класи). Учні отримуватимуть профільну середню освіту та обиратимуть спортивну спеціалізацію й удосконалюватимуться.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: П’ятеро волинян представлятимуть Україну на Паралімпіаді-2024.

Реклама Google

Telegram Channel