Курси НБУ $ 41.29 € 45.98
Навчальному закладу на Волині присвоїли ім’я Героя України

"Ми пишаємося тим, що ім‘я Едуарда Камардіна, який героїчно поліг у боротьбі за рідну Україну, носитиме наш ліцей".

Фото: Фейсбук.

Навчальному закладу на Волині присвоїли ім’я Героя України

Ратнівському ліцею N1 Ратнівської селищної ради присвоїли ім’я Героя України Едуарда Камардіна

Таке рішення ухвалила Ратнівська селищна рада від 27 червня 2024 року.

Про це написали на сторінці Ратнівського ліцею у фейсбуці.

«Це велика честь і гордість для закладу освіти, у якому всього 8 років тому здобув повну загальну середню освіту тоді простий юнак, а нині - Герой України.

Ми пишаємося тим, що ім‘я Едуарда Камардіна, який героїчно поліг у боротьбі за рідну Україну, носитиме наш ліцей, і воно довіку буде в серцях і в пам’яті ратнівчан. Учні ліцею і молодь Ратнівщини зростатимуть і формуватимуться як особистості на прикладах героїв нинішньої російсько-української війни, кращих синів і доньок України, справжніх патріотів. Героїчне життя 23-річного капітана Едуарда Камардіна, на позивний «Ярий» обірвалося 5 вересня 2022 року під час наступальної операції Збройних Сил України в районі селища Тернові Поди Миколаївської області. Ще зовсім юний, але вже досвідчений капітан загинув, виконуючи бойове завдання. Під час бою він особисто евакуював п’ятьох поранених військовослужбовців і надав їм першу медичну допомогу. Також, коригуючи вогонь, Едуард знищив ворожий склад», –

йдеться у дописі.

За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові 8 липня 2023 року капітану Камардіну Едуарду присвоєно звання «Герой України» з удостоєнням ордена «Золота Зірка» (посмертно).

«Він так хотів жити, здобути перемогу, одружитися і завжди захищати свою родину і свою Батьківщину! Натомість став Небесним Ангелом, командиром Небесної роти, Героєм України, ім‘я якого віднині носить наш ліцей! Будьмо гідними подвигу Едуарда, пам‘ятаймо, якою дорогою ціною виборюється воля».

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: У громаді на Волині 99 дітей пільгових категорій отримали грошову допомогу.

Реклама Google

Telegram Channel