Курси НБУ $ 41.29 € 45.98
Порошенко привіз FPV-дрони і техніку бригадам під Вовчанськ

Разом - до перемоги!

Фото Європейська солідарність.

Порошенко привіз FPV-дрони і техніку бригадам під Вовчанськ

Петро Порошенко під час поїздки на східний фронт передав партію FPV-дронів, Мавіки, квадроцикли та екскаватори трьом бригадам, які воюють поблизу Вовчанська

Полковник Євген Солодаєв раніше служив у Батальйоні почесної варти. Як згадує військовий, доводилося зустрічати перших осіб іноземних держав, брати участь в урочистих заходах і в Україні, і за кордоном: «представляли, демонстрували, як то кажуть, велич і могутність ЗСУ, представляли Україну на міжнародній арені під час проведення парадів». Зараз – воює у мотопіхотній бригаді, нищить ворога на Харківщині.

 

 Порошенко розповідає: на цій ділянці фронту росіяни зламали собі не один зуб. «Тут вони хотіли влаштувати «санітарну зону». А останнім часом ворожі санітари не встигають виносити поранених та вбитих», – констатує п’ятий Президент.

«Полковника Євгена Солодаєва знаю з часів, коли у Батальйоні почесної варти він представляв Україну перед усіма керівниками іноземних держав та урядів. Євген став одним із перших українських військових, який приміряв піксель, коли ми позбавлялися від «совка» в армії. Сьогодні я тисну руку Євгену, і наша зустріч під Вовчанськом для мене символічна і знакова. Його 57 окрема мотопіхотна бригада — одна із найдосвідченіших на цьому напрямку. Вони будують укріплення, риють окопи та бліндажі, тому пригнали їм екскаватор-навантажувач. Звісно, 100 FPV «Мольфар» та 105 FPV  «Штурм», 4 денних та нічних «Мавіка», бо ворог лізе малими штурмовими групами, і саме дрони їх зупиняють», – розповідає Петро Порошенко.

 

 А морпіхи з легендарної 36-ї бригади окрім FPV-дронів «Мольфар» і «Штурм», денних та нічних «Мавіків» поповнили свій автопарк трьома квадроциклами. Офіцер ЗСУ Валерій Прозапас  говорить: якість цих FPV-дронів дуже висока, військові  їх так і називають – дрони Порошенка, тому попит на них завжди великий. «Це як знак якості. Дрони Порошенка, так і кажуть. Я кажу: а дрони Порошенка ще є?  Вони кажуть – ні, вона класні, ми їх одразу використали», – розповідає Прозапас. Морпіх додає: важко переоцінити і важливість будівельних машин, які п’ятий Президент системно передає на лінію фронту: «землерийна техніка – це рутина війни, без неї, на жаль, ніяк. Але, на щастя, ви це розумієте, допомагаєте».

 

 Військові кажуть: їхня мотивація в одному – нищити ворога і наближати нашу перемогу. «Завдяки роботі кожного, хто сюди приїхав, завдяки кожному, з ким ми сьогодні зустрілися, перемога стає на один день ближча. А окупантів на сотні і тисячі менше», – додає Петро Порошенко.

Реклама Google

Telegram Channel