Курси НБУ $ 41.29 € 45.98
На КП «Луцькводоканал» встановили чотири сонячні електростанції

 Перейняти досвід Луцька сьогодні завітали понад 20 керівників водоканалів України.

Фото Луцька міська рада.

На КП «Луцькводоканал» встановили чотири сонячні електростанції

Напередодні Дня Незалежності України зробили крок до енергетичної незалежності комунальних підприємств нашої громади

Про це повідомив міський голова Ігор Поліщук.

На КП «Луцькводоканал» встановили чотири сонячні електростанції потужністю 0,6 МВт. Фотоелектричні модульні станції змонтовані на водоочисних спорудах, що забезпечують водою 70% міста. Варто зазначити, що ми першими в Україні встановили власну сонячну електростанцію по програмі 5-7-9 за кредитні кошти державного банку.

 

 Перейняти досвід нашого міста сьогодні завітали понад 20 керівників водоканалів України та міський голова міста Кременчук Віталій Малецький.

Станції працюють за принципом Net Biling. У години максимальної генерації обʼєкт повністю забезпечений потужністю станції, надлишки згенерованої енергії передаються до загальної енергетичної мережі України. При блекауті фотоелектричні станції балансуватимуть генератори.

 

 В умовах швидкого зростання вартості енергії, яка складає абсолютну більшість тарифу на водопостачання та водовідведення, необхідно робити все можливе, щоб запобігти стрімкому підвищенню тарифів, збалансувати та стабілізувати фінансове становище комунальних підприємств і, звичайно, заощаджувати кошти населення.

Разом із партнерами – АТ «Укрексімбанк» проєкт вдалося втілити у надзвичайно стислі строки – усього за 4 місяці. Наприкінці квітня на сесії було прийнято рішення про здійснення місцевого запозичення, а вже сьогодні електростанції розпочали роботу, йдеться у повідомленні.

 

 

Реклама Google

Telegram Channel