Курси НБУ $ 41.29 € 45.98
Над Луцьком замайорів найбільший прапор області

Із прапором кольору небесної блакиті і стиглої пшениці українці тисячоліттями виборювали і виборюють право українського народу на свободу та незалежність.

Фото: Фейсбук.

Над Луцьком замайорів найбільший прапор області

23 серпня в Україні вшановують один із трьох ключових державних символів країни – синьо-жовтий стяг, який є втіленням національної єдності, честі, гідності, традицій державотворення, історії та сьогодення

Зокрема, сьогодні у Луцьку, біля найвищого флагштока Волині, відбулася офіційна церемонія урочистого підняття Державного Прапора України.

Про це повідомили у Волинській ОВА.

Серед учасників заходу – начальник обласної військової адміністрації Юрій Погуляйкота його заступники: Сергій Мовенко, Олександр Троханенко, Мирослава Якимчук, Тарас Шкітер та Вікторія Левчук. Також долучилися керівництво обласної ради, військові та волонтери, представники силових структур.

Почесне право підняти Державний Прапор України надали військовослужбовцям Національної гвардії України.

Як зазначила ведуча дійства, із прапором кольору небесної блакиті і стиглої пшениці українці тисячоліттями виборювали і виборюють право українського народу на свободу та незалежність.

Тож хвилиною мовчання вшанували світлу пам'ять героїчного подвигу воїнів, полеглих під час виконання бойових завдань із захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України, а також мирних громадян, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації.

Потому відбулося покладання квітів до пам’ятника «Борцям за волю і незалежність України» та пам’ятного фотостенду «Герої Небесної Сотні – Загинули за Єдність України».

«Нехай наше синє небо буде без ракет та безпілотників, а колосиста, родюча земля – без мін та вибухівок», – додав ведучий.

Офіційну церемонію урочистого підняття Державного Прапора України завершили виконанням Державного Гімну.

 

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Волинський прикордонник-історик розповів про божественне походження кольорів українського прапора (Відео).

Реклама Google

Telegram Channel