Курси НБУ $ 41.22 € 45.84
Провідний ізраїльський хірург-офтальмолог готує захисника з Волині до протезування ока

Аби зберегти життя захисника, йому ампутували ногу та видалили ліве око.

Фото: Фейсбук.

Провідний ізраїльський хірург-офтальмолог готує захисника з Волині до протезування ока

Пів сотні пацієнтів з порушеннями зору та потребою в очному протезуванні отримають допомогу від провідного ізраїльського хірурга-офтальмолога

Місія Йоава Вардізера в розпалі! Серед пацієнтів – захисники, які мають порушення зору внаслідок мінно-вибухових травм, частково втратили зір, а також цивільні з естетичними дефектами.

Про це розповідають на фейсбук-сторінці Національного реабілітаційного центру НЕЗЛАМНІ.

Сергій Козка – 43-річний захисник з Волині. З початку повномасштабного вторгнення ніс службу у прикордонних військах. У березні цього року Сергій наступив на міну й отримав важкі поранення по всьому тілу. Аби зберегти життя захисника, йому ампутували ногу та видалили ліве око. Лікарі вже провели операцію, аби підготувати порожнину ока до протезування.

 

Лікар Йоав Вардізер – хірург-офтальмолог, спеціаліст з окулопластики, керівник відділення хірургії повік, очниць та сльозовивідних шляхів медичного центру Бней-Ціон в Ізраїлі, а також директор клініки Vardizer Clinic. Його досвід роботи у цій сфері – понад 25 років. 

Під час п’ятиденного візиту до Центру UNBROKEN Йоав Вардізер оглядає, консультує, оперує пацієнтів, а також навчає українських спеціалістів протезуванню очей за допомогою спеціального гіпоалергенного акрилу.

За чотири дні роботи у Львові він уже провів близько шістдесяти консультацій, під час яких відібрав пацієнтів для хірургічних втручань та очного протезування. За два дні лікар Вардізер разом з українською командою прооперували дев’ять пацієнтів. Провели ряд реконструктивних операцій, а також операції з підготовки очей до протезування. Також разом з протезистами Центру UNBROKEN підкорегували кілька очних протезів.

«Ізраїль зараз дуже близький з Україною, тому що ми страждаємо від схожих проблем. Ми хочемо допомогти українцям в практичний спосіб. Більшість наших пацієнтів – молоді люди, у яких ще багато планів та мрій. Саме тому ми повинні докладати максимум зусиль для їхнього щасливого майбутнього», – каже Йоав Вардізер.

Попереду ще один операційний день та п’ять операцій для українців. Проте закордонний спеціаліст вже планує наступну подорож до Центру UNBROKEN в грудні цього року. 

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Маленький ковельчанин за подаровані гроші на день народження купив смаколиків для захисників.

Реклама Google

Telegram Channel