Курси НБУ $ 41.22 € 45.84
Цьогоріч Волинь отримала майже 103 млн гривень на купівлю житла військовим та членам їх родин

На Волині мешкає майже 43 тисячі ветеранів.

Фото: Ілюстративне.Фейсбук.

Цьогоріч Волинь отримала майже 103 млн гривень на купівлю житла військовим та членам їх родин

У четвер, 22 серпня, у Києві відбувся VІІ Міжнародний ветеранський форум «Україна. Ветерани. Єдність», організований Міністерством у справах ветеранів України

У щорічному масштабному заході взяли участь майже 700 ветеранів й ветеранок війни, їхніх сімей та родин загиблих. Також до форуму доєдналися представники органів влади та органів місцевого самоврядування, народні депутати України, високоповажні урядовці США та Великої Британії, міжнародні партнери, ветерани армії США, представники неурядових організацій, бізнесу та медіа.

Про це інформують у Волинській ОВА.

Серед присутніх – начальник ОВА Юрій Погуляйко та директор соціальної та ветеранської політики облдержадміністрації Оксана Гобод.

«На Волині мешкає майже 43 тисячі ветеранів. Інвалідність внаслідок війни мають 1 945 людей. Бойові дії, на жаль, тривають і ця цифра зростатиме. Тож працюємо над тим, аби надати необхідні послуги військовим та інтегрувати їх у цивільне життя. І ця робота лише посилитися», – зазначив Юрій Погуляйко на своїй сторінці у фейсбуці.

Відтак, на базі Луцького національного технічного університету із врахуванням вимог інклюзії створюється ветеранський хаб. У планах не лише надання послуг для ветеранів, а й освітні, просвітницькі та культурні ініціативи. Крім цього, Луцька міська рада запускає «ХАБ Ветеран», а у Волинському національному університеті імені Лесі Українки з осені 2022 року функціонує «Ветеранський простір».

«Цьогоріч Волинь отримала майже 103 млн гривень з державної субвенції на купівлю житла військовим та членам їх родин. Компенсацію за житло уже отримали 40 волинян з 45-и. До Дня Незалежності кошти будуть зараховані ще п’ятьом особам», – повідомив очільник області.

Також він розповів, що в області упродовж року за рахунок коштів обласного бюджету виплачено:

• одноразову матеріальну допомогу для сімей загиблих військовослужбовців на загальну суму 34,9 млн грн;

• грошову допомогу на лікування 162 особам, які брали участь у захисті країни та 70 членам сімей померлих на суму 2,5 млн грн.

На форумі Президент України Володимир Зеленський доручив Уряду затвердити Національну стратегію ветеранської політики та Стратегію формування системи переходу від військової служби до цивільного життя.

Під час виступів у форматі TED, панельних дискусій, сайд-івентів та виставок:

  • презентували Стратегію нової ветеранської політики, включаючи проєкт ветеранських просторів, Єдиної ветеранської лінії, стратегію переходу від військової служби до цивільного життя;
  • обговорили виклики для ветеранів й ветеранок та механізмів державної підтримки;
  • обмінялися міжнародним досвідом реінтеграції демобілізованих осіб;
  • презентували ветеранське підприємництво, зокрема, ярмарок продукції під брендом «Створено захисниками» та фотопроєкт «Життя», що присвячений українським Захисницям та матерям загиблих Захисників;
  • представили нові структурні підрозділи з ветеранської політики у регіонах.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: 

Реклама Google

Telegram Channel