Курси НБУ $ 41.22 € 45.84
На Волині сільська рада оголосила сумнівний тендер на облаштування рекреаційної зони

Сума закупівлі була – 577 921,06 грн.

Фото: Фейсбук.

На Волині сільська рада оголосила сумнівний тендер на облаштування рекреаційної зони

На Волині продовжується системна робота робочої групи «Прозорість та підзвітність»

За результатами моніторингу визначили, що в період з 1 по 22 серпня на Волині були оголошені 6,36 тис. тендерних закупівель у різних сферах. Очікувана вартість складає – 633,64 млн гривень.

Про це повідомляють у Волинській ОВА.

Так, робоча група промоніторила закупівлю «не на часі», яку проводила Рівненська сільська рада Ковельського району. Тендер оголосили на капітальний ремонт рекреаційної зони на озері Велике с.Новоугрузьке. Сума закупівлі – 577 921,06 грн. Договір уклали з Регіональним офісом водних ресурсів у Волинській області від 15 серпня 2024 року.

Слід зазначити, що у поточному році Рівненська сільська рада також закуповувала альтанки на 84 320,00 грн та 42 160,00 гривень.

Також під час моніторингу опрацювали деякі закупівлі, проведені Волинським регіональним центром з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю ІНВАСПОРТ. Йшлося про надання послуг з тимчасового проживання учасників чемпіонату України з шашок та шахів різного роду інвалідності, які проводилися у травні-серпні цього року.

Замовник здійснив закупівлі за процедурою «Закупівля без використання електронної системи» та уклав договори на суму – 3 361 800,000 грн.

Крім того, проведено 5 закупівель за процедурою «Закупівля без використання електронної системи» послуг щодо «Надання місця для організації та проведення вище вказаних спортивних змагань» на загальну суму 148 680,00 грн.

У ході моніторингу встановлено, що відповідно до договору кількість осіб, які беруть участь у змаганнях складає 99 спортсменів. Проте за інформацією, оприлюдненою на ФБ-сторінці центру «ІНВАСПОРТ», у змаганнях в період з 31 липня по 11 серпня 2024 року брало участь лише 37 спортсменів з 14 регіонів України.

У грошовому еквіваленті завищення витрат складає порядку 483 600 гривень.

Нагадаємо, що робоча група «Прозорість та підзвітність» при Волинській державній військовій адміністрації створена з метою аналізу використання бюджетних коштів при проведенні закупівель та запобігання їх необґрунтованому використанню.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Цьогоріч Волинь отримала майже 103 млн гривень на купівлю житла військовим та членам їх родин.

Реклама Google

Telegram Channel