Курси НБУ $ 41.22 € 45.84
Дружина військового надала першу допомогу і врятувала життя 17-річному юнаку

Бажаємо Артему якнайшвидшого відновлення!

Фото: facebook.com.

Дружина військового надала першу допомогу і врятувала життя 17-річному юнаку

Неймовірна історія порятунку Артема і чергове диво від українських лікарів

Увечері 24 травня 17-річний Артем зустрівся з друзями на залізничній станції. Внаслідок необережності підлітка вдарило струмом. Його тіло загорілося, і хлопця відкинуло на сусідню колію, по якій саме в цей час рухався потяг. Попри екстрене гальмування машиністу не вдалося уникнути наїзду. Хлопця вдалося врятувати завдяки лікарці Ірині, яка їхала в цьому потязі до свого чоловіка, військового. Через вікно Ірина побачила скривавлене тіло підлітка, одразу ж вибігла з вагона та наклала турнікет вище коліна, зупинивши кровотечу.

Про це пише Міністерство охорони здоров'я України.

«Я буду молитися за неї до кінця своїх днів, бо вона врятувала мого сина», – зі сльозами на очах розповідає мама Артема Юлія.

Далі за життя Артема боролися лікарі НДСЛ Охматдит. Хлопець мав електричні опіки 40% тіла, опік дихальних шляхів, у нього була ампутована ліва кінцівка на рівні нижньої третини гомілки, забій печінки та розрив нирок.

Зазвичай такі травми несумісні з життям, але наші лікарі знову зробили диво. Медикам вдалося відновити функціонування всіх життєво важливих органів Артема, відновити шкіру та допомогти з ускладненнями після тривалої вентиляції легень.

Окрім цих випробувань, на долю Артема випало ще одне – російський ракетний удар по Охматдиту 8 липня. Хлопець пам'ятає, як розплющив очі та побачив зруйновану стелю, кров на підлозі, почув крики та плач людей. Медики евакуювали пацієнтів до інших лікарень, і так підліток опинився в Київській міській дитячій клінічній лікарні №1.

Через місяць хлопець повернувся назад в Охматдит, майже всі відділення якого вже відновили роботу після атаки терористів. Зокрема, лікарі продовжують рятувати життя навіть у пошкодженій будівлі сучасного корпусу, тому його відновлення до зими є першочерговим завданням.

Зараз Артем отримує медичну допомогу у відділенні торакальної хірургії, і вже готується до виписки.

Безмежна вдячність спеціалістам Охматдиту та всім лікарям, які зробили неймовірне для порятунку життя дитини.

Бажаємо Артему якнайшвидшого відновлення!

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: 14-річна волинянка, після купання у місцевій водоймі, опинилася у реанімації.

Реклама Google

Telegram Channel