Курси НБУ $ 41.22 € 45.84
127-ма поїздка на фронт: що Порошенко привіз на Покровський напрямок

Разом - до перемоги!

Фото Європейська солідарність.

127-ма поїздка на фронт: що Порошенко привіз на Покровський напрямок

Петро Порошенко під час поїздки на східний напрямок зустрівся із бригадами, які воюють на найгарячішій ділянці фронту під Покровськом

 Загалом від початку повномасштабного вторгнення це вже 127-ма поїздка Порошенка і волонтерів ГО «Справа Громад» з допомогою на фронт. Цього разу військовим привезли більше тисячі FPV-дронів, Мавіки та засоби РЕБ, а також гранатомети.   

Як розповів Порошенко, він отримав запит від партійця «Євросолідарності» Георгія Цагареішвілі, що їхньому батальйону ТрО терміново потрібні FPV-дрони.

 

 «Бої на Покровському напрямку надзвичайно важкі, і окремі бригади та батальйони залишилися без FPV-шок. Умови, в який працюють воїни, справді жорсткі. Потрібно багато дронів, щоб зберегти їхні життя. Тож ми знову спрацювали «швидкою допомогою» для підрозділів Сухопутних військ, ДШВ та сил територіальної оборони, які стоять на цій ділянці», – зазначає п’ятий Президент.

«FPV-шок та Мавіків передаємо справді багато. Ми також постійно шукаємо нові «смаколики» для наших військових. Цього разу привезли 40 гранатометів «Форт-600А» українського виробництва. Потужна річ. Компактна, надійна, витривала зброя, яка вражає на відстані до 400 метрів. Передаємо 25 окремій повітряно-десантній бригаді, а ворог нехай боїться», – написав Порошенко у соцмережах.

 

 У цих краях зараз воює і батальйон БпС на чолі з депутатом Київради, ветераном АТО та співзасновником ГО «Res_Publika. Брати по Зброї» Олександром Погребиським. «Хлопці із його 53-ї окремої механізованої бригади нашими FPV-шками тепер відпрацьовують навіть по повітряних цілях», – розповів Петро Порошенко.

Загалом п’ятий Президент на Донеччині передав:

  • 53-ій ОМБр – 150 FPV «Мольфар», 100 FPV «Джоні», 4 DJI Mavic;
  • 5-ій ОШБр  – 3 квадроцикли, 2 прально-душових комплекси, 100 FPV «Мольфар», 105 FPV «Штурм», 3 DJI Mavic, 12 дизельних генераторів;
  • 25-ій ОПДБр – 40 гранатометів «Форт-600А», 100 FPV «Мольфар», 100 FPV «Спартак» Infra, 4 DJI Mavic;
  • 207-му окремому батальйону 241 окремої бригади Сил ТрО – 100 FPV «Мольфар», 3 DJI Mavic; 
  • 155-му окремому батальйону 117 окремої бригади Сил ТрО – 100 FPV «Мольфар», 3 DJI Mavic,
  • підрозділу «Shadow» – 100 FPV «Мольфар», 100 FPV «Джоні», 4 DJI Mavic.
 

 «Пригнали ще один екскаватор на Схід, добре знаючи ситуацію з фортифікаціями. Радий, що ми змогли оперативно закрити більшість запитів. Тепер працюємо над тим, щоб закрити нові», – говорить Порошенко.

 

 

Реклама Google

Telegram Channel