Курси НБУ $ 41.22 € 45.84
«Не лікування, а катування»: бойовий оголосив голодування

«Це не лікування, а катування з нашого добровільного мовчання!».

Фото Гордон.

«Не лікування, а катування»: бойовий оголосив голодування

Бойовий медик 59-ї окремої мотопіхотної бригади ЗСУ Петро Конопля, який перебуває на лікуванні в Одеській обласній психіатричній лікарні №2, заявив про погані умови харчування та плісняву на стінах у палатах медзакладу й оголосив голодування

Відповідне звернення військовослужбовець поширив 21 серпня у Facebook. За його словами, на харчування у закладі скаржаться усі: лікарі, військові, цивільні пацієнти. Парамедик зазначив, що в їдальню ходять одиниці, «часто це літні люди, які тут давно і у них немає можливості харчуватись інакше», пише «Гордон».

«Тут лікуються військові, яким потрібне збалансоване харчування. У нас немає овочів, фруктів, нас годують гидотою перевареною з найдешевших продуктів. Ми знаходимось у дуже хренових умовах. У нас тут облізлі стіни, грибок на них. Мені це не подобається, я не збираюся це терпіти і я оголошую голодування, доки це не припиниться!», – сказав Конопля.

На оприлюдненому відео він показав палату й кілька страв із їдальні, зокрема, вівсянку на молоці, яку назвав «молочним клеєм». На вечерю був рис, як зазначив бойовий медик, «переварений». Також він показав макарони з м’ясом, однак припустив що, це «напевно тушкованка з якимись жилками й шкурками». «Це не лікування, а катування з нашого добровільного мовчання!», – написав Конопля.

Омбудсмен Дмитро Лубінець 23 серпня у Telegram підтвердив погані умови у психлікарні й запевнив, що взяв ситуацію під свій контроль.

«Умови, в яких перебувають пацієнти, включно з військовослужбовцями, є абсолютно незадовільними і не відповідають встановленим стандартам. Також з’ясувалося, що медичний заклад знаходиться на завершальному етапі реорганізації та приєднується до КНП «Одеський обласний центр психічного здоров’я», – повідомив Лубінець за результатами перевірки медзакладу регіональним представництвом.

Він додав, що осіб, уповноважених за харчування, може бути притягнуто до відповідальності. Також може змінитися постачальник продуктів.

Реклама Google

Telegram Channel