Курси НБУ $ 41.22 € 45.84
На Волині презентували унікальний рушник (Фото)

Цей рушник щоразу нагадуватиме нам про ціну Перемоги та нашої Незалежності.

Фото: Facebook.

На Волині презентували унікальний рушник (Фото)

На ньому будуть вишиті імена наших Героїв, які загинули за Україну

Така ідея виникла в учасників проєкту «Крила». Його започаткували у Ковелі два роки тому, щоб підтримати матерів, які втратили своїх синів на війні.

Про це розповіла у Facebook Ніна Горик.

«Цей рушник стане своєрідним символом вдячності та слави нашої громади у пам'ять про тих, хто поліг за рідну землю.

Тканина буде передаватись родинам, щоб кожен мав можливість ви-шити ім'я свого сина, чоловіка, батька, брата. Хрестик за хрестиком близькі наших воїнів будуть заповнювати полотно дорогими для них іменами. Він буде створений у червоно-чорних кольорах.

Координує проєкт директор центру соціальних служб Інна Третяк. Дизайн виробу розробила директор дитячої художньої школи Олена Цьомик. Парафіяни Храму Блаженного Миколая Чарнецього УГКЦ придбали тканину, а Інна Рибакова разом з «Берегинями Волині» підготували її до роботи. Рушник має довжину 70 м, ширину – понад метр.

В основі - слова відомої волинської поетеси, нашої землячки Ніни Горик: Отче Святий, бережи українських синів! Хай непоборною буде їх сила стоїчна. А тим, що мов колос у праведній впали борні, слава навіки і пам’ять в серцях – вічна.

Орнамент, який розпочинає рушник, та слова Ніни Горик вишила відома ковельська майстриня Ніна Габрилевич, яка допомагатиме у подальшому і родинам у роботі над реліквією.

Цей рушник щоразу нагадуватиме нам про ціну Перемоги та нашої Незалежності. Це – наша історія, гірка правда сьогодення», - йдеться у повідомленні.

 

 

 

 

 

 

 

Читайте також: «24 серпня: яке сьогодні свято й що не можна робити».

 
 
 
 

Реклама Google

Telegram Channel