Курси НБУ $ 41.22 € 45.84
У  Берестечко завітали спеціалісти Волинського центру контролю та профілактики хвороб

Учасники тренінгу мали змогу здобути та оновити знання про респіраторний захист.

Фото: Facebook.

У Берестечко завітали спеціалісти Волинського центру контролю та профілактики хвороб

Фахівці відділу інфекційного контролю та антибіотикорезистентності Волинського центру контролю та профілактики хвороб побували з менторовим візитом у Берестечківській міській лікарні

Вони провели навчальний тренінг з питань інфекційного контролю (ІК) та протидії антимікробній резистентності. 

Про це повідомив Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб.

Основні теми заходу: 

- мінімальні вимоги з профілактики інфекцій та інфекційного контролю (ПІІК) відповідно до переліку зобов’язань надавача медичних послуг за Програмою медичних гарантій;  

-  шляхи інфікування та заходи захисту;

- заходи інфекційного контролю за туберкульозом у закладах охорони здоров’я (ЗОЗ). Інженерний компонент: ветиляція, використання УФБ-випромінювання;

- адміністрування та раціональне використання антимікробних препаратів у закладах охорони здоров’я. Законодавство з питань адміністрування антимікробних препаратів в ЗОЗ.

У тренінгу взяли участь медичні працівники Берестечківської лікарні, первинної ланки надання медичної допомоги, персонал Берестечківського психоневрологічного інтернату та фахівці Горохівського відділення центру.

Завідувачка відділу інфекційного контролю та антибіотикорезистентності Наталія Рябченко наголосила на необхідності дотримання мінімальних вимог з ПІІК відповідно до переліку зобов’язань надавача медичних послуг за Програмою медичних гарантій, розповіла про методи профілактики інфікування та заходи захисту в закладах охорони здоров’я. Йшлось і про особливості законодавства з питань адміністрування антимікробних препаратів та пов’язані з цим проблемні питання їх раціонального використання.

В ході навчання фахівець відділу інфекційного контролю та антибіотикорезистентності Ірина Дембіцька роз’яснила ключові аспекти впровадження заходів інфекційного контролю за туберкульозом. Особливу увагу було приділено інженерному компоненту ІК, а саме вентиляції та використанню ультрафіолетового випромінювання у ЗОЗ. 

Учасники тренінгу мали змогу здобути та оновити знання про респіраторний захист, правила користування респіраторами і критерії їх заміни. Відпрацювали навички одягання та знімання респіраторів. 

Окрім того  відбувся тестовий контроль знань учасників. 

Під час візиту працівникам Берестечківської лікарні проведено тести на щільність прилягання респіратора. Йдеться про Фіт-тест, який є ключовим етапом програми респіраторного захисту. Цей тест гарантує, що при правильному одяганні  обрана модель  і розмір респіратора підходить для ефективного захисту людини. 

Дякуємо за підтримку в проведенні навчання директору Берестечківської міської лікарні Світлані Осінчук та директору Берестечківського психоневрологічного інтернату Віталію Клембі», йдеться в повідомленні.

Читайте також: «У місті на Волині відбувся благодійний вечір натхнення задля ЗСУ».

Реклама Google

Telegram Channel