Курси НБУ $ 41.22 € 45.84
Президент Зеленський розповів про супер«Паляницю» і пояснив мету операції на Курщині

«путін бомбить зараз свої села. Просто браво».

Фото – reuters.com.

Президент Зеленський розповів про супер«Паляницю» і пояснив мету операції на Курщині

Сьогодні Президент Володимир Зеленський заявив, що наступ українських військ на Курську область росії був «превентивним ударом», який дав змогу уникнути оточення частини Сумської області та окупації міста Суми.

Про це він сказав під час спілкування з журналістами.

За словами Зеленського, операція на Курщині «складна», однак вона вже виконала кілька завдань. Одне з них – поповнення обмінного фонду, тоді як інше завдання – «превентивний удар», завдяки якому вдалося запобігти оточенню частини Сумщини та окупації обласного центру.

Крім того, ця операція покликана показати російському суспільству, що «для нього (російського лідера володимира путіна. – Ред.) дорожче – окупація територій України чи захист свого населення».

«І я дуже радий, що все, про що я говорив партнерам, ми на практиці зараз це показали. Він досі думає, як утримати захоплені території і не думає, як правильно захищати своїх людей. Він бомбить зараз свої села. Просто браво», – пояснив Зеленський.

Водночас глава держави заперечив, що мета наступу на Курщину – «розіграти карти» для переговорів.

Також Президент Зеленський заявив, що українські нові збройні рішення, зокрема ракета «Паляниця», є реальним способом для України діяти, поки партнери «гальмують» із прийняттям рішень.

«Паляниця». росії буде складно, складно навіть вимовити, що саме прилетіло».

«Наші нові збройні рішення, зокрема і ракета «Паляниця» – це наш реальний спосіб діяти, поки деякі з наших партнерів, на жаль, гальмують із рішеннями.

Рішення наші і рішення партнерів мають працювати разом і тільки так, щоб ми разом досягли нашої спільної Перемоги».

За його словами, ракета «Паляниця» – це новий наш метод відплати агресору. «Ворога було уражено. Дякую усім, хто це забезпечив. Знаємо, що росії буде складно, складно навіть вимовити, що саме прилетіло, складно протидіяти, але легко зрозуміти за що», – додав він.

Однак Зеленський не уточнив, де саме було застосовану цю ракету-дрон.

Читайте також: Чому поблизу обласного центру Волині довелося використовувати собаколовку.

Telegram Channel