Курси НБУ $ 41.22 € 45.84
«Сапери роблять неймовірне»: волинянин після відрядження на Донеччину

66 діб Богдан Жиговець ніс службу на деокупованих територіях Донецької області.

Фото Головне управління ДСНС України у Волинській області.

«Сапери роблять неймовірне»: волинянин після відрядження на Донеччину

Богдану Жиговцю — 32. Він очолює центр оперативного зв’язку електронних комунікацій та інформаційних технологій ГУ ДСНС Волинської області

Його професійна діяльність в ДСНС пов'язана з галуззю інформаційних технологій. Це сфера, де усе стрімко змінюється, тому важливо не зупинятися у підвищенні фахового рівня. А ще, переконує Богдан Жиговець, для злагодженої роботи не менш важливою є продуктивна атмосфера в колективі.

— Мої колеги саме такі — молоді, амбітні, готові працювати над собою, вдосконалюючи фахові знання, — розповідає він.

 

 66 діб Богдан Жиговець ніс службу на деокупованих територіях Донецької області — працював над забезпеченням різного виду зв’язку між піротехнічними розрахунками — радіообміну, супутникового й цифрового. Враховуючи потреби й специфіку окремих видів робіт, організовував комунікацію між відділеннями саперів, забезпечував деякі безпекові процеси, інформує Головне управління ДСНС України у Волинській області.

— На Донеччині не доводилося бувати дотепер, — розповідає зв'язківець. — Був під впливом стереотипу, що Донеччина — це степ, шахти й терикони. Насправді ж це ще й прекрасна земля з густими лісами й розлогими ландшафтами.

І хоч нині територія густо всіяна боєприпасами, тут ведуться активні бойові дії, військові й сили оборони докладають колосальних зусиль, щоб сюди повернулося мирне спокійне життя.

 

 — Українські сапери для мене — титани, — зазначає Богдан Жиговець, розповідаючи про людей, з якими працював на Сході. — Вони роблять неймовірне у нереальних умовах. Хлопці знешкоджують боєприпаси упритул до лінії зіткнення, в умовах загроз з повітря і з землі, влітку — за надвисоких температур, в постійному ризику і максимальній зосередженості.

Як і всі українці, Богдан Жиговець мріє про перемогу і робить, що вміє і може, для її наближення.

— Коли війна приходить до тебе, у твій дім і твою родину — переоцінюєш усе, — зауважує зв'язківець. — Свою незалежність та майбутнє нащадків українці виборюють найдорожчою ціною — власним життям. Маємо бути гідними цих жертв.

Реклама Google

Telegram Channel