Курси НБУ $ 41.22 € 45.84
Оперативна ситуація на кордоні Волині з білоруссю, куди лукашенко стягує війська

Довжина кордону України з білоруссю становить 1084 км, з них на Волинську область припадає 217 кілометрів.

Фото із сайту espreso.tv.

Оперативна ситуація на кордоні Волині з білоруссю, куди лукашенко стягує війська

Під виглядом навчань у прикордонній смузі білорусь перекидає до кордону війська та «вагнерівців»

Збройні сили білорусі під виглядом навчань зосереджують значну кількість особового складу, зокрема Сил спеціальних операцій, озброєння та військової техніки, включно з танками, артилерією, РСЗВ, засобами ППО та інженерною технікою, в Гомельській області поблизу північних кордонів України.

Про це з посиланням на дані розвідувальних органів України у неділю, 25 серпня, повідомили у МЗС України.

У відомстві зазначили, що також там зафіксована присутність найманців колишньої ПВК «Вагнер».

Українські дипломати вважають, що проведення навчань в прикордонній смузі та безпосередній близькості до об’єкту атомної енергетики, Чорнобильської АЕС, створює загрози національній безпеці України та світовій безпеці загалом.

«Закликаємо посадових осіб республіки білорусь не робити трагічних для власної країни помилок під тиском москви, а її збройні сили – припинити недружні дії та відвести війська від державного кордону України на відстань, що перевищує дальність ураження наявних у рб систем вогню», – йдеться у повідомленні відомства.

В МЗС наголосили, що Україна ніколи не робила та не збирається робити жодних недружніх дій проти білоруського народу.

«Застерігаємо, що у разі порушення державного кордону України з боку білорусі, наша держава вживе всіх необхідних заходів у порядку реалізації гарантованого Статутом ООН права на самооборону. При цьому всі скупчення військ, військові обʼєкти і шляхи постачання на території Білорусі будуть законними цілями для Збройних Сил України», – наголосили дипломати.

Застерігаємо, що у разі порушення державного кордону України з боку білорусі, наша держава вживе всіх необхідних заходів у порядку реалізації гарантованого Статутом ООН права на самооборону.

Тим часом начальниця Камінь-Каширської районної військової адміністрації Ольга Ващук розповіла про ситуацію на волинському кордоні з білоруссю на ранок 26 серпня.

«За повідомленням охоронців держрубежу, безпекова ситуація залишається спокійною і контрольованою. Орієнтуємося лише на офіційні джерела інформації. Тримаємо тил. Слава Україні!» – написала пані Ольга на своїй сторінці у Facebook.

Читайте також: «Директор волинської школи воює на передовій  разом зі своїми учнями (Фото)».

Реклама Google

Telegram Channel