Курси НБУ $ 41.36 € 46.18
   Наймолодше місто Волині відзначило своє 74-річчя

Серед нагороджених з нагоди Дня міста - керівник місця тимчасового проживання переселенців у Нововолинську Тетяна Андрієнко

Фото Ігоря Лісового

  Наймолодше місто Волині відзначило своє 74-річчя

На жаль, цьогоріч свято було затьмарене загибеллю воїна Романа Труша. Тому всі масові розважальні заходи до Дня міста та Дня шахтаря скасовано було скасовано. 

  - Нововолинськ має свою особливу ауру і харизму, - сказав заступник  голови обласної ради Григорій Пустовіт про Нововолинськ  під час свого вітального слова  в день 74-ої річниці наймолодшого міста  Волині та Дня шахтаря, яку відзначили минулих вихідних.

  Нововолинський міський голова Борис Карпус привітав мешканців і гостей громади з святом. Нововолинськ, попри війну, зазначив він, третій рік поспіль нарощує промисловий потенціал, прийняв майже тисячу переселенців, для  багатьох волинська земля  вже стала рідною. Розширюється міжнародна  співпраця і допомога закордонних партнерів.

  Нововолинських  волонтерів знають по всій лінії фронту. Багато уродженців громади  в  лавах ЗСУ  захищають державу. Чимало з них віддали життя за нашу незалежність.

      Борис Карпус  вручив подяки кращим працівникам різних галузей міста. 

    До привітань долучилися народний депутат Ігор Гузь, заступник голови обласної  ради Григорій Пустовіт, начальник Володимирської РВА  Юрій Лобач, голова  Володимирської районної ради Віктор Хиць, Володимирський міський голова Ігор Пальонка.

   Засвідчити свою підтримку Нововолинську прибули гості з міст-побратимів і партнерських організацій -  віце-мер Кельме (Литва) Кестутіс Біліус,  головний інженер відділу будівництва та інфраструктури Кестутіс Кнейзус,  головна спеціалістка з питань культурної спадщини, туризму та міжнародних зв'язків  Рамуне Піняускайте, підприємець з міста Хелм (Польща) Патрик Харкота, , президент-засновник Ротарі-клубу «Київ-Бальзак» Володимир Пилипенко.

   Завдяки співпраці з ними Нововолинська громада отримує гуманітарну допомогу, яку передають військовим і переселенцям, медичне обладнання для лікарні. Борис Карпус подякував усім партнерам за багаторічну та надійну підтримку.

    На жаль, цьогоріч свято було затьмарене загибеллю воїна Романа Труша. Тому всі масові розважальні заходи до Дня міста та Дня шахтаря скасовано було скасовано. 

  Нововолинці та гості міста змогли взяти участь у патріотичних благодійних заходах, майстеркласах, ярмарку виробів народних умільців.

  Відбулися також спортивні турніри, мистецький перформанс, організований ГО «Русовичі», інтелектуальна гра кращих знавців історії Нововолинська.

                              Алла Лісова

   Читайте також: Володимир відзначатиме День міста на два тижні раніше

Telegram Channel