Курси НБУ $ 41.36 € 46.18
Волинські священники ПЦУ закликають кліриків УПЦ (МП) до возз'єднання

"Щиро надіємося, браття, що невдовзі разом служитемем Богові й ближнім, об’єднані навколо однієї Чаші".

Фото: Фейсбук.

Волинські священники ПЦУ закликають кліриків УПЦ (МП) до возз'єднання

Під час чергових зборів деканів Волинської єпархії ухвалено звернення до священнослужителів Волині, які є кліриками Української Православної Церкви

Отці благочинні зазначають, що шлях православного народу нашої країни до автокефального буття був складним і тривалим. Нині настав його завершальний етап. Тепер особливий етап і в державному бутті України, яка відстоює свою незалежність – бореться з російським агресором.

Про це повідомиляють на фейсбук-сторінці Волинської єпархії Православної Церкви України.

«У зв’язку з прийняттям Верховною Радою України Закону „Про захист конституційного ладу у сфері діяльності релігійних організацій« простягаємо вам руку любові та миру і звертаємося з проханням возз’єднатися в одну Церкву, якій даровано канонічну автокефалію Вселенським Патріархом, – ідеться в документі. – Запевняємо, що в лоні нашої Церкви кожна парафія сама визначає, якою богослужбовою мовою молитися, яким календарним стилем користуватися, а також яких місцевих традицій дотримуватися. За вами буде збережено парафії з храмами й іншими спорудами, сан і звання, церковні нагороди».

На завершення декани висловили щиру надію, що «невдовзі разом служитемем Богові й ближнім, об’єднані навколо однієї Чаші».

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Внаслідок масованої атаки рф постраждали 15 областей України: є поранені і загиблі.

Реклама Google

Telegram Channel