Курси НБУ $ 41.36 € 46.18
Курка по тайськи: оригінальний рецепт із соусом від Торчин

Фото: torchyn.ua.

Курка по тайськи: оригінальний рецепт із соусом від Торчин

Величезна кількість варіантів приготування курки заслуговують на увагу, але особливо увагу потрібно звернути на азіатський рецепт, що відрізняється унікальними смаковими якостями. Цим азіатським рецептом стане курка по тайськи, де поєднується кілька смаків: гіркий, солодкий, солоний, гострий і кислий, при цьому таке поєднання вигідно показує всі переваги кожного смаку.

Багатьом європейцям складно сприймати такі смакові якості, тому рецепт адаптували під відповідні реалії. Все-таки курка по тайськи має бути доповнена великою кількістю приправ, тому спеціальний соус «Теріяки» від Торчин якраз відповідає запитам. З його допомогою вдасться віднести цю страву до категорії екзотичних пропозицій.

Порядок приготування

Заздалегідь слід підготувати всі інгредієнти, після чого діяти за таким алгоритмом:

  1. Підготувати шматочки шляхом очищення курячого філе від плівок і прожилок, після чого слід нарізати її на шматки середнього розміру. Їх потрібно ретельно висушити та обволочити в крохмалі;
  2. Перець і брокколі ретельно миємо та ріжемо на шматки у вигляді соломки як данина традиціям азіатської кухні. Капусту потрібно нарізати на маленькі кубики;
  3. Готуємо сковорідку та наливаємо туди олію для смаження;
  4. У сковорідку висипаємо куряче м'ясо і смажимо на великому вогні 5-6 хвилин, щоб з'явилася червона скоринка;
  5. На сковорідку додаємо перець та броколі, після чого смажимо ще 5 хвилин;
  6. Додається корінь імбиру та подрібнений часник, смажимо 1-2 хвилини для досягнення потрібного аромату;
  7. Виливаємо у страву соус Торчин під назвою «Теріяки». Ретельно перемішуємо та жаримо 3 хвилини;
  8. Подача страви на тарілки, а при використанні додаткового гарніру, соус можна використовувати як підливку.

Курка у такому вигляді непогано розкривається з овочами, рисом, макаронами, а українці можуть використати ще й гречку. Подібна страва добре урізноманітнить будь-який святковий стіл та стане ідеальним початком вивчення ще чогось нового.

Особливості соусу «Теріяки»

Застосування готового соусу спрощує процес приготування, тому що немає потреби ще й його готувати окремо. «Теріяки» робиться на основі соєвого соусу, азіатського оцту та цукру. Така комбінація створює незвичайну комбінацію смаків: солодкий, солоний і кислий одночасно.

Приготування подібної страви дозволить ознайомитися з тайською та азіатською кухнею загалом. На майбутнє можна спробувати нові рецепти та реалізувати найсміливіші ідеї. Також і цей рецепт вдасться урізноманітнити, додаючи кілька варіантів інших овочів, а куряче філе заздалегідь можна замаринувати в соусі, що ще більше розкриє смакові якості.

Реклама Google

Telegram Channel