Курси НБУ $ 41.36 € 46.18
 «Паплюження свободи слова»: хто замовив демонтаж бордів «Армія.Мова.Віра»?

Волинь-нова

«Паплюження свободи слова»: хто замовив демонтаж бордів «Армія.Мова.Віра»?

Після повномасштабного вторгнення всім мало стати очевидним, що Армія, Мова, Віра – це не політичні гасла, а базові для державотворення та існування Української держави цінності, наголосили у Фонді Порошенка

Фонд п'ятого президента України Петра Порошенка заявив, що 23 серпня, напередодні Дня Незалежності, по всій країні за вказівкою влади були демонтовані, заклеєні, зірвані вітальні борди Фонду Порошенка «Армія. Мова. Віра. Незалежність», «ЄС. НАТО. Україна».

Про це Фонд повідомив на Facebook-сторінці.

«Фонд вважає це безпрецедентним, обурливим злочином, який можна було б уявити в росії, білорусі чи якій-небудь африканській диктатурі – але не в державі, яка взяла на себе зобов’язання як кандидат у члени Європейського Союзу», – мовиться у повідомленні фонду.

Зазначається, що Фонд Порошенка наразі збирає інформацію щодо замовників, організаторів та учасників цієї «спецоперації» і має намір звернутися до правоохоронних органів з вимогою розслідувати цей злочин.

«Ми звертаємось до всіх, хто може надати нам фото- або відеофакти цього вандалізму – будь ласка, надішліть нам їх у приват або в коментарі під цим постом, зазначивши населений пункт і адресу рекламного носія. На нашу думку, після повномасштабного вторгнення 24 лютого 2022 року всім мало стати очевидним, що Армія, Мова, Віра – це не політичні гасла, а базові для державотворення та існування Української держави цінності», – наголосили у Фонді.

«Прикро, що влада витрачає бюджетні кошти, залучивши до цього «полювання на відьом» правоохоронні органи і муніципальні служби. Варто ці зусилля спрямувати на фінансування дронів, засобів РЕБ та іншої техніки для фронту. Адже війна триває, і ворог – путінська росія, а не політична опозиція чи неугодні владі благодійні організації», – йдеться у повідомленні.

У Фонді Порошенка підкреслили, що мовиться не про знищене майно, яке було профінансоване приватними коштами. Мовиться про відверту державну цензуру, ганебне паплюження свободи слова. «Це питання всього суспільства, яке однозначно (як доводять численні соціологічні опитування) обирає для себе шлях демократії і верховенства права, а не диктатури. Саме тому ми маємо намір довести цю справу до логічного завершення, з’ясувати всі обставини і в законному порядку змусити нести за це відповідальність», – підсумували у Фонді.

Реклама Google

Telegram Channel