Курси НБУ $ 41.30 € 46.10
Які проблеми вирішували на нараді з власниками баз відпочинку урочища Гряда

Метою зібрання стало обговорення проблем функціонування згаданої зони відпочинку, питань сплати податків, безпеки та комфорту туристів, перспективи розвитку урочища тощо.

Фото ілюстративне / facebook.com.

Які проблеми вирішували на нараді з власниками баз відпочинку урочища Гряда

23 cерпня під головуванням Богдана Тимошука, секретаря Шацької селищної ради, відбулася нарада з власниками, комендантами баз відпочинку урочища Гряда, а також з підприємцями

В заході взяли участь Сергій Самойленко, заступник начальника Ковельської РВА, та Сергій Жоголь, заступник начальника Ковельського РУ ГУ ДСНС України у Волинській області. Метою зібрання стало обговорення проблем функціонування згаданої зони відпочинку, питань сплати податків, безпеки та комфорту туристів, перспективи розвитку урочища тощо.

Про це повідомляє Шацька селищна територіальна громада.

Богдан Тимошук зазначив, що наступного року будуть змінені правила вивезення твердих побутових відходів з урочища Гряда. Зараз КП «Добробут» забирає сміття з баз згідно з укладеними договорами та відповідно до потреби. Наступного року діятимуть чіткі графіки вивезення ТПВ. Власникам баз відпочинку було рекомендовано придбати й використовувати для збору і тимчасового зберігання сміття євроконтейнери.

Важливе питання – безпека під час відпочинку на воді. Сергій Жоголь озвучив перед присутніми сумну статистику: з початку року на водних об’єктах Волині загинуло 47 осіб, з них 5 дітей. На Ковельщині водна стихія забрала життя в 17 людей, в Шацькій громаді – в 3-х.

«Аби гарантувати безпечний відпочинок на воді, потрібно відновити в урочищі Гряда роботу трьох рятувальних постів. Важливо, щоб на центральному пляжі функціонував пост ІІ категорії з довжиною берегової смуги від 300 до 900 м, з підготовленими рятувальниками та медиком у штаті, з відповідним оснащенням. Шацька селищна рада готова вам допомогти в їх створенні», – наголосив Богдан Тимошук, звертаючись до власників баз.

Сергій Самойленко попросив присутніх відповідально поставитися до цього питання: 

«Це ваші бази, ваші відпочивальники, і саме ви – не держава, не орган місцевого самоврядування – повинні подбати про безпеку перебування людей на воді».

На нараді обговорили також питання благоустрою території урочища, сплати власниками податків і зборів, погашення заборгованості, відновлення робіт з реалізації проєкту реконструкції центральної дороги Гряди (укладення бруківки, встановлення лавочок, ліхтарів, створення зелених зон), який був призупинений у зв’язку з війною.

«На сьогодні заборгованість зі сплати одного лише туристичного збору – майже 600 тис. грн. Якщо ви сплатите ці кошти, ми зможемо спрямувати їх на розвиток території урочища, зокрема на поновлення проєктно-кошторисної документації згаданого проєкту. Після внесення змін у ПКД ми будемо шукати шляхи залучення фінансування, у тому числі грантового, для проведення робіт з реконструкції пішохідної зони Гряди», – підсумував секретар селищної ради.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: У Луцьку 31 серпня на деяких вулицях тимчасово перекриють рух транспорту.

Реклама Google

Telegram Channel