Курси НБУ $ 41.30 € 46.10
Лучанам, постраждалим від російської атаки, продовжують надавати допомогу

Пункт незламності у дворі працюватиме доки буде така необхідність.

Фото: Суспільне Луцьк.

Лучанам, постраждалим від російської атаки, продовжують надавати допомогу

Біля поруйнованого після російської атаки 26 серпня багатоквартирного будинку у Луцьку працюють рятувальники, поліцейські, комунальники, благодійники роздають матеріали, аби закрити вибиті шибки

Вода і світло у будинку, який зазнав руйнувань від уламків збитого російського дрона, з'явилося ввечері 26 серпня, а газу досі немає.

Про це розповіла Суспільному його мешканка Ольга Рудчик.

Жінка розповіла, що її квартира не зазнала суттєвих руйнувань, тому родина залишилась тут. Вона ж прийшла за допомогою від благодійників.

З сьомої ранку у дворі будинку благодійні організації надають допомогу мешканцям. Роздають набори екстреного реагування, туди входить те, чим люди можуть закрити розбиті шибки — фанера, дошки, гвіздки, пінка, брезент, плівка, елементарні засоби допомоги, розповіла представниця благодійного фонду Олена Кузьмич.

Юлія Андрущук, яка мешкає на першому поверсі поруйнованого будинку, розповіла, що разом з сім'єю на ніч поїхали до родичів.

«У нас постраждали два авто, дах у цієї машини й та машина постраждала, у квартирі вікна цілі, єдине – ваза постраждала ну і собачка перелякалась сильно ну і в під'їзді вікна», — говорить жінка.

З мешканцями будинку також працювали психологи, серед них Світлана Берегова. Вона розповіла, що учора надавала психологічну підтримку дорослим і дітям.

«Люди відходять, в когось проявляється спокій, хтось включився у процес продовження тієї безперервності життя, яку вони втратили внаслідок травматичної події. Але є дуже багато людей, в яких проявляються сльози, вони починають плакати і це дуже добре», — говорить психологиня.

Пункт незламності у дворі працюватиме доки буде така необхідність, розповів рятувальник Олег Черняк.

«Поліцейські приймають заявки про пошкодження, в кого вікна, в кого дах, проводять слідчі дії. Благодійні організації та ЖКП надають допомогу. Звертався вчора чоловік за допомогою, він сам з Харкова – військовий, служить, з жінкою, з дитиною, їм там квартиру розбило, вони переїхали в Луцьку, купили тут і їм тут розбило квартиру», — каже Олег Черняк.

З його слів, у першу ніч після обстрілу Луцька за допомогою до пункту незламності, який розгорнули поруч із поруйнованим будинком на проспекті Відродження, звернулося п'ятеро людей. Олег Черняк каже, що вдень тих, хто потребує підтримки, більше.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Як і коли відновлять пошкоджені російським безпілотником квартири у Луцьку.

Реклама Google

Telegram Channel