Курси НБУ $ 41.30 € 46.10
«Єдине вікно послуг»: на Волині за два місяці працевлаштовано 36 осіб

Заступник начальника відділу сприяння зайнятості управління реалізації політики зайнятості Волинського ОЦЗ Валерій Вавренчук.

Фото Волинська ОВА.

«Єдине вікно послуг»: на Волині за два місяці працевлаштовано 36 осіб

З червня 2024 року на базі Державної служби зайнятості функціонує «Єдине вікно послуг» для ВПО, осіб з інвалідністю та військовослужбовців

Його створено для консолідації послуг недержавних і громадських організацій на одній платформі.
Про це розповів заступник начальника відділу сприяння зайнятості управління реалізації політики зайнятості Волинського ОЦЗ Валерій Вавренчук під час брифінгу ОДА.
За його словами, робота над створенням цієї платформи розпочалася ще у травні поточного року, а вже з червня вона повноцінно запрацювала.
«Станом на сьогодні по Україні на платформі представлено понад 460 програм підтримки для ВПО, осіб з інвалідністю та військовослужбовців. Натомість у Волинській області представлено 16 громадських організацій та благодійних фондів, які надають послуги для зазначеної категорії громадян», – зазначив Валерій Вавренчук.
Отож, які послуги можна отримати у ЄВП:
• відновлення документів та правова допомога;
• гуманітарна та психологічна допомога;
• сприяння працевлаштуванню;
• ремонт житла та компенсація вартості проживання;
• проведення тренінгів, кар’єрного консультування тощо.

Що ж стосується проміжних результатів роботи Волинського обласного центру зайнятості через Єдине вікно послуг, то впродовж червня-липня спільно з партнерами проведено 44 заходи, у яких взяли участь понад 500 осіб. Працевлаштовано 36 осіб (32 – ВПО, 3 – ветерани, 1 – особа з інвалідністю), пройшли навчання 8 осіб та 5 осіб з числа ВПО отримали ваучер на навчання.
«Тож запрошуємо до співпраці неурядові громадські організації та благодійні фонди, які мають можливість допомогти внутрішньо переміщеним особам та особам з інвалідністю. Будемо разом працювати над вирішенням проблем, з якими стикаються наші громадяни!», – додав співробітник центру зайнятості. 

 

Telegram Channel