Курси НБУ $ 41.25 € 45.88
Скільки коштує дрон-ракета «Паляниця»

«Паляниця». росії буде складно, складно навіть вимовити, що саме прилетіло», – заявив Володимир Зеленський.

Фото – volyn.com.ua.

Скільки коштує дрон-ракета «Паляниця»

Як відомо, Президент Володимир Зеленський під час урочистостей за нагоди Дня Незалежності України повідомив, що 24 серпня українські військові вперше вдарили по армії рф новою зброєю – ракетою-дроном «Паляниця»

Віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що вартість кожної української розробки, ракети-дрону «Паляниця», становить менше $1 млн.

Про це Федеров розповів в інтерв’ю Associated Press, інформує «Українська правда».

Зображення, згенероване ШІ. Фото – Fast Flux AI.
Зображення, згенероване ШІ. Фото – Fast Flux AI.

 «Я думаю, що це (дрон-ракета «Паляниця». – Ред.) змінить правила гри, тому що ми зможемо завдати удару там, де росія сьогодні не очікує».

Михайло Федоров. Фото – Валентина Поліщук, LIGA.net.
«Приватний ринок генерує рішення неймовірно швидко», – каже міністр Михайло Федоров. Фото – Валентина Поліщук, LIGA.net.

 Федоров відмовився уточнити дальність або поточні поставки, посилаючись на міркування безпеки, але сказав, що він бере участь у проєктах з розробки вітчизняних ракет з кінця 2022 року.

Реклама Google

У матеріалі зазначається, що нова зброя була довгостроковою метою України.

Один із фахівців, залучених до проєкту створення ракети дальнього радіусу дії, сказав AP, що це «абсолютно нова розробка, з нуля», яка розпочалася близько 18 місяців тому.

«Це не продовження старого радянського проєкту», – сказав фахівець на умовах анонімності з метою збереження таємниці проєкту.

За його словами, ракета має твердопаливний прискорювач, який розганяє її, а потім реактивний двигун.

Неназваний фахівець і Федоров заявили виданню, що кожна ракета коштує менше 1 мільйона доларів, і військові звертаються до приватного сектору, щоб ще більше знизити витрати на виробництво. «Приватний ринок генерує рішення неймовірно швидко», – сказав міністр.

Федоров додав, що з цього року приватні компанії стали основними постачальниками безпілотників для української армії, в тому числі тих, які зараз наносять удари по території росії, і підводних, які неодноразово завдавали ударів по російському Чорноморському флоту.

«Всі типи ракет будуть доступні в Україні. Якщо у нас буде така зброя, ми будемо почувати себе більш незалежними і впевненими», - сказів він, додавши, що, на його думку, величезні розміри росії також можуть бути її вразливістю.

Читайте також: Хто сказав, що порядок може бути виключно німецьким?.

Telegram Channel