Курси НБУ $ 41.25 € 45.88
Луцький дизайнер створив унікальний шрифт «СІНО» і присвятив його любові

"Також я присвячую цей шрифт любові..."

Фото: Фейсбук.

Луцький дизайнер створив унікальний шрифт «СІНО» і присвятив його любові

24 серпня, на День Незалежності України, луцький дизайнер Костя Шишка презентував авдиторії авторський кириличний шрифт та проєкт СіноГрафія у колаборації з вітчизняними графіками

Лучанам добре відомий «Луцький шрифт» від Кирила Ткачова. Історія «СІНА» ж ближча до нас, ніж можна собі подумати. Шишка радо повідав, що стало передумовою для створення шрифту, які сенси закладалися у графічний доробок та кому дизайнер присвячує проєкт:

Про це пише на своїй фейсбук-сторінці ГО «місто.ребут».

Шрифт СІНО, зазначають, витриманий в любові та має досить інтимну історію. Костя Шишка розповів:

«Взимку 2022 не стало моєї бабусі. Людини, яка все життя була та досі є моїм моральним орієнтиром. Достатньо володіти загальною інформацією про ключові трагічні події в історії нашої країни задля того, щоб зрозуміти — ніяких сімейних реліквій для спадкування у неї не було. Все, що я хотів би тримати близько до себе — це лишень декілька предметів, що припали мені до душі ще у дитинстві, та котрі міцно асоціюються із ним. Власне, до таких речей належить крихітний темний напівпрозорий сервіз, який робив будь-який чай смачнішим у стократ, а також радянська енциклопедія рослин. Останню я вельми хотів прихопити додому у віці 6-8 років, та Ба відмовила: «От як виростеш — тоді». Процес успадкування ускладнився й суттєво затягнувся».

«В один з лютневих вечорів, у спробі абстрагуватися від енного кола сімейних суперечок, я перечитував нову збірку від «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» — «Так ще ніхто не кохав». Натрапив на вірш Симоненка — «Коли б тобі бажав я сліз, і муки». Вирішив, що візьму текст поеми для тренування каліграфії. Мене охопив щирий інтерес — наскільки унікальними вийдуть гліфи. Обережно вимальовуючи вже котрий рядок, я подумав, що мене нічого не зупиняє від створення повноцінного шрифту на основі цих нарисів. На цей час шрифту не вистачає лише чисел та деяких знаків. Їх планую додати у вересневому оновленні, після того, як ретельно відмалюю, згідно з заданої стилістики».

«Я точно знав, що хотів присвятити цей шрифт своїй Ба, енциклопедії рослин, що в дитинстві дуже захоплювала мене своїми ілюстраціями, які ставали дедалі цікавішими від заборони її переглядати. Також, я присвячую цей шрифт любові. Любові будь-якій: до людей, тварин, до улюбленої справи. Головне — любові щирій та справжній, немов дитяча», – пояснює дизайнер.

«Окрім як закрити певні гештальти, мені захотілося зробити щось більше із цим шрифтом. Так виникла ідея колаборації з українськими дизайнерами та дизайнерками СіноГрафія. Подав клич, що шукаю людей, і чимало відгукнулося. Зокрема, вдячний тим, хто взяв шрифт до себе в окремі проєкти».

«Маю надію, що «Сіно» окрім натхнення, стане тим самим знаком для тих, хто на нього чекав!» – каже автор.

Повноцінну серію #СіноГрафії можна знайти на сторінці Шишки в Instagram.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Через «Єдине вікно послуг» на Волині за два місяці працевлаштовано 36 осіб.

Реклама Google

Telegram Channel