Курси НБУ $ 41.25 € 45.88
Волинянка виграла грант і відкрила власну швейну майстерню

Так тримати!

Фото: facebook.com.

Волинянка виграла грант і відкрила власну швейну майстерню

Розвинути власну справу кравчині Аліні Альмужній, яку вже добре знають у Рожищі, допомогла участь у проєкті від французької неурядової гуманітарної організації ACTED

За виграний грант жінка придбала нове швейне обладнання, яке з задоволенням використовує у щоденній роботі.

Про це повідомляє Рожищенська міська рада.

Перші премудрості кравецької справи Аліна Альмужна здобула ще у шкільному віці на гуртку крою і шиття при Рожищенському БДТ під керівництвом Надії Семенюк. І так захопилася, що після школи пішла навчатися у Луцьке професійно-технічне училище №12. Закінчила з червоним дипломом, здобула професію кравця легкого одягу.

Працювала у відомому луцькому ательє «Зося», згодом, на фабриці «Динамо» у Рожищі. А у вільний час вдома шила обновки для трьох своїх донечок.

«Починала свій досвід зі старенької маминої машинки. Чоловік Олександр завжди підтримував мою улюблену справу, тож згодом придбав сучаснішу. Хоч завжди хотілося мати професійне обладнання», – говорить Аліна Альмужна.

А у лютому 2022-го, коли багато хто покидав країну через повномасштабне вторгнення, Аліна взялася організовувати власну справу: орендувала невеличку кімнату для надання кравецьких послуг, стала залучати клієнтів. І одними з перших були військові. Підганяла їм форми, більшість працювала безкоштовно, хоч чоловіки намагалися віддячити.

Згодом через сарафанне радіо про якісні послуги Аліни Альмужної дізнавалося все більше рожищан, і жінка повірила в успіх свого задуму.

У вересні 2023 року Рожищенська громада стала партнеркою проєкту від французької неурядової гуманітарної організації ACTED при підтримці Міністерства зовнішньої політики Канади, націленого на розширення можливостей для самозайнятості населення, зокрема жінок, підтримку у розвитку власної справи.

«Оголошення про конкурс грантів прочитала на сайті міської ради. На той час я вже мала своїх клієнтів, працювала, тож можливість участі в проєкті сприйняла як хороший шанс для розвитку, бо дуже хотілося мати професійне обладнання. Взялася за написання заявки. А коли через певний час експерти проєкту зателефонували і повідомили, що приїдуть, аби побачити, де і як я працюю, зрозуміла, що маю шанс на отримання допомоги», – згадує Аліна Альмужна.

За безповоротну грантову підтримку від французької неурядової гуманітарної організації ACTED кравчиня придбала сучасні промислові розшивальну машинку та оверлок відомого виробника BRUCE , розкрійний електроніж та універсальний ручний прес для фурнітури.

«За час участі у проєкті я отримала не лише сучасне обладнання, яке сприяє наданню якісних кравецьких послуг, а й пройшла ряд тренінгів та навчань щодо розвитку власної справи. ACTED допоміг мені повірити у власні сили, впевнитися у затребуваності тих послуг, які я пропоную, за що я дуже вдячна», – зауважує Аліна Альмужна.

До слова, сьогодні жінка ділить свою швейну майстерню з ще однією кравчинею, яка переїхала у наше місто з зони бойових дій, обоє користуються придбаним обладнанням, адже Аліна добре розуміє, як важливо людині повірити у себе.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Луцький дизайнер створив унікальний шрифт «СІНО» і присвятив його любові.

Реклама Google

Telegram Channel